Lietuvā atklāta liela afēra degvielas tirdzniecības nozarē

© PiqselsМеталлические канистры
Металлические канистры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nelegālās degvielas apgrozījuma aptuvenais apjoms – 57 miljoni litru.

RĪGA, 17. aprīlis – Sputnik. Lietuvā atklāta noziedzīga grupa, kas nodarbojusies ar degvielas kontrabandu, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Ģenerālprokuratūras preses dienestu.

Nelikumīgajā darbībā bijuši iesaistīti trīs Latvijas pilsoņi un septiņi Lietuvas pilsoņi no Kauņas, Ķedaines un Mažeiķiem. Degvielas tirdzniecības nelegālās shēmas organizatori ir trīs Latvijas pilsoņi un sieviete no Kauņas, divu naftas produktu nozarē strādājošu uzņēmumu vadītāja.

Заправка автомобиля на одной из автозаправочных станций. - Sputnik Latvija
Kāpēc Lietuvā ir lētāk, nekā Latvijā: Circle K paskaidroja degvielas cenu starpību

Domājams, noziedzīgās grupas locekļi ar kontrabandu nodarbojušies divus gadus. Nelegālās degvielas apgrozījuma aptuvenais apjoms – 57 miljoni litru.

Izmeklēšanas versija liecina, ka aizdomās turamie ieveduši degvielu no citas ES valsts ar PVN likmi 0% apmērā, pēc tam ar fiktīvu uzņēmumu starpniecību pārdevuši degvielu DUS tīklā ar Lietuvas kapitālu. Rezultātā Lietuvas valsts budžets nav saņēmis nodokļus par kopsummu 10,7 miljonu eiro apmērā.

Izmeklēšanas gaitā tiesībsargājošās iestādes veikušas 20 kratīšanas Lietuvā un Latvijā. To rezultātā saņemti lietiskie pierādījumi un naudas līdzekļi, kuri, iespējams, iegūti nelikumīgā ceļā.

Aizdomās turamajiem Lietuvas pilsoņiem piemērots pagaidu īpašumtiesību ierobežošanas līdzeklis.

Aizdomās turamajiem var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem. Krimināllieta nodota Kauņas apgabala tiesā.

Ziņu lente
0