Kauņa atvadījusies no "zelta tualetes"

© Foto : m. Kauno miesto savivaldybė"Золотой туалет" в Каунасе
Золотой туалет в Каунасе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā tualete, kura atvērta šī gada sākumā pie Kauņas pils, izmaksājusi pilsētai gandrīz trīs reizes lētāk nekā slavenā "zelta tualete".

RĪGA, 1. marts – Sputnik. Slavenā "zelta tualete" Kauņā pārdota izsolē, vēsta Sputnik Lietuva.

Tualete, kura iepriekšējā dzīvē bija jūras konteiners, tika uzcelta pirms desmit gadiem un izmaksāja pilsētai 153 tūkstošus eiro. tā stāvēja pie Kauņas pils ieejas – viena no galvenajām apskates vietām.

Šī gada sākumā tuvumā tika atvērta jauna sabiedriskā tualete, savukārt tās "priekšteci" slēdza.

Šonedēļ pilsētas mērija publicēja savā Facebook lapā video, kā "zelta tualeti" paceļ ar autokrāna palīdzību un pārceļ piekabē. Tās vietā uzstādījuši piemiņas uzrakstu.

"Daudziem "zelta tualete" Kauņā – tas ir stagnācijas un aizmirstības simbols, ko pieredzēja Kauņa pagātnē. Neskatoties uz to, ka tā vairs netiek izmantota, mēs mēģināsim pārdot to izsolē, lai vismaz minimāli kompensētu tēriņus, kuri bija Kauņai tās ierīkošanai," - paziņoja vicemērs Andrjus Palenis.

Jaunā sabiedriskā tualete, kas nomainījusi "zelta tualeti", ievērojami atšķiras no vecās. Tā ierīkota pašvaldības ēkā, plaša, silta un tīra. Tualete strādā diennakts režīmā, ieeja – 29 eirocenti. Jaunās tualetes ierīkošana izmaksājusi Kauņas mērijai 59,4 tūkstošus eiro, tātad gandrīz trīs reizes mazāk, nekā iepriekšējā.

Savas "zelta tualetes" ir arī Latvijā: Jēkabpils vietējā pašvaldība uzbūvējusi sabiedrisko tualeti par 85 tūkstošiem eiro, savukārt Rīgas dome ieplānojusi 90 tūkstošu eiro vērtas tualetes celtniecību.

Ziņu lente
0