Lietuva apsteigusi Latviju un Igauniju tūristu skaita ziņā

© Sputnik / Андрей БогдановДни города в Вильнюсе
Дни города в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušajā gadā Baltijas republikā par dažiem procentiem pieauga nakšu skaits, kuras vietējie un ārzemnieki pavadījuši valsts viesnīcās.

RĪGA, 28. janvāris – Sputnik. Saskaņā ar Eurostat (pdf) pētījuma datiem, pērn Lietuvu apmeklējušo ceļotāju skaits bijis lielāks, nekā Latvijā un Igaunijā, vēsta Sputnik Lietuva.

Vietējie un ārzemju tūristi pavadīja Baltijas republikas viesnīcās 7,9 miljonus nakšu, kas ir par 7,7% vairāk, salīdzinot ar 2017. gadu. Turklāt ārzemju viesu nakšņošanas skaits pieaudzis par 8%, līdz 3,7 miljoniem, savukārt vietējo – par 7,5%, līdz 4,2 miljoniem.

Lido restorāna darbinieki. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viņiem ir daudz naudas: Latvijas restorāna īpašnieks iesaka mācīties tūristu valodu

Latvijā tūristi pavadīja 5,4 miljonus nakšu, turklāt tūristu pieplūdums šajā republikā bijis pats augstākais ES valstu vidū – par 8,3% vairāk. Igaunijas viesnīcās ceļotāju nakšņošanu skaits sastādīja 6,6 miljonus (par 2% vairāk).

Saskaņā ar pētījumu, gandrīz visās Eiropas Savienības valstīs pieaudzis nakšu skaitu, kuras tūristi pavadījuši viesnīcās. Izņemot Latviju un Lietuvu līderu trijniekā iekļuvusi Malta (par 6,5% vairāk). Negatīvs rādītājs bijis Luksemburgai (-4,3%), Īrijai (-1,5%) un Spānijai (-0,9%), kur tūristu plūsma kļuvusi mazāka.

Ziņu lente
0