Viļņā uzbūvēs jaunu tirdzniecības centru

© Foto : vilnius.ltВид на зимний Вильнюс
Вид на зимний Вильнюс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tirdzniecības centram atvēlēta apmēram divu tūkstošu kvadrātmetru platība. Blakus ir ieplānota stāvvieta ar 116 vietām.

RĪGA, 20. janvāris – Sputnik. Viļņas mērija izskatījusi jauna tirdzniecības centra celtniecības projektu Kalnenai rajonā galvaspilsētas dienvidaustrumos, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz portālu Made in Vilnius.

Arhitektūras studijas 313 architects sagatavotajā projektā netiek minēts, kādam tirdzniecības tīklam piederēs jaunais centrs, tomēr, pēc portālā domām, visticamāk, tas būšot jauns Lidl tīkla veikals.

© madeinvilniusTirdzniecības centra plāns
Viļņā uzbūvēs jaunu tirdzniecības centru - Sputnik Latvija
Tirdzniecības centra plāns

Arhitekti pastāstīja, ka, ņemot vērā transporta plūsmu, blakusesošo ielu krustojuma caurlaidspēja ir pārāk maza, tāpēc paredzēts paplašināt vienu no ielām līdz plānotajai ēkai, izbūvējot papildu braukšanas joslu, kā arī izveidot velosipēdu un gājēju maršrutus.

Turklāt pretī tirdzniecības centra teritorijas iebraukšanām un izbraukšanām tiks uzstādītas elektroniskās sistēmas ar numurzīmju skenēšanu.

TC kopējā platība sastādīs ap diviem tūkstošiem kvadrātmetru. Ēkai būs viens stāvs, savukārt pie tā tiks iekārtota stāvvieta ar 116 vietām.

© madeinvilniusTirdzniecības centra plāns
Viļņā uzbūvēs jaunu tirdzniecības centru - Sputnik Latvija
Tirdzniecības centra plāns

Sabiedriskās apspriedes par projektu ieplānotas februārī.

Šobrīd Lietuvā darbojas 42 tirdzniecības tīkla Lidl veikali Viļņā, Kauņā, Klaipēdā, Šauļos, Alītā, Marijampolē, Ķēdaiņos, Telšos, Kretingā, Mažeiķos, Tauraģē, Jonavā, Paņevežā, Palangā, Ukmerģē, Utenā, Pluņģē, Elektrēnos un Visaginā. Galvaspilsētā ir 12 šī tīkla veikali.

 

Ziņu lente
0