"Tas jums par Roņu salu, velni tādi": latvietis ar ekskavatoru atņēmis zemi igauņiem

CC0 / Kuan Fang on Unsplash / Ковш экскаватора
Ковш экскаватора - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā simt tūkstoši cilvēku noskatījušies, kā latvietis pārnesis igauņu zemi uz Latvijas teritoriju; Igaunijas kārtības sargi nolēmuši šajā jautājumā organizēt pārbaudi.

RĪGA, 25. decembris — Sputnik. Ivars Graudiņš ar ekskavatora palīdzību pārnesis igauņu zemi uz Latvijas teritoriju, raksta skaties.lv vietne.

"Šokējoši! Starptautisks skandāls - latvieši atņem zemi igauņiem!" – tā vīrietis nosaucis savu videoatskaiti.

Ekskavatorā viņš iebraucis robežjoslā, kausā iesmēlis zemi Igaunijas teritorijā un pārnesis uz Latviju.

"Tas jums par Roņu salu, velni tādi!" – piezīmēja I.Graudiņš.

Ruhnu (Roņu) sala atrodas Rīgas jūras līcī. Pēc Pirmā pasaules kara tā izraisīja Latvijas un Igaunijas strīdu, taču vietējie iedzīvotāji deva priekšroku Igaunijai.

Dažu dienu laikā ierakstu noskatījušies vairāk nekā 115 tūkstoši cilvēku, un komentāros izvērsās diskusija, kurā, tiesa, lielākoties redzamas humoristiskas frāzes.

Земессардзе - Sputnik Latvija
Latvija pretinieka lomā: 180 zemessargi dosies uz Igauniju

Tomēr Igaunijas policija gatavojas veikt pārbaudi par minēto faktu, raksta izdevums Maaleht. Lieta tāda, ka darbība pierobežas zonā ir ierobežota un tā ir jāsaskaņo.

Igaunijas pārstāvji jau sazinājušies ar kolēģiem Latvijā, lai noskaidrotu visus apstākļus un pieņemtu lēmumu par tālākajām darbībām.

Izdevums publicējis arī Ivara Graudiņa uzrunu, kurā viņš vēl priecīgus Ziemassvētkus kaimiņiem un vēlreiz uzsver, ka tikai pajokojis. Ja kādam ievajadzēšoties mazliet no Latvijas zemes, Graudiņš aicināja igauņus apmeklēt viņa karjeru netālu no Limbažiem.

Ziņu lente
0