Latvija pieprasījusi no Lietuvas dzelzceļa 57 miljonus eiro par demontēto atzarojumu

CC BY 2.0 / hakzelf / LG logo 2Литовские железные дороги
Литовские железные дороги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas transporta ministrs uzskata, ka situāciju ap dzelzceļa iecirkni Reņģē Latvija izmanto "politiskām spēlēm" parlamenta vēlēšanu priekšvakarā.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Latvijas valsts uzņēmums "Latvijas dzelzceļš" pieprasījis no Lietuvas dzelzceļa (Lietuvos geležinkelius, Lietuvas Dzelzceļš) kompensāciju 57 miljonu eiro apmērā par dzelzceļa iecirkni Reņģē, kas tika demontēts pirms desmit gadiem, informēja Lietuvas Transporta un satiksmes ministrijas preses dienests. Transporta ministrs Rokass Masūlis atzīmēja, ka Latvija pieprasījusi kompensāciju tieši tagad, saistībā ar gaidāmajām vēlēšanām, vēsta Sputnik Lietuva.

"Šo Latvijas soli vērtējam kā politisku spēļu izpausmi sakarā ar oktobrī gaidāmajām vēlēšanām. Skumji, ka Rīga nav sagaidījusi lietas noslēgumu Eiropas Komisijā. Lietuva jau ir sākusi pārbūvēt atzarojumu Reņģē, tiek darīts viss iespējamais, lai atrisinātu ieilgušo konfliktu," – paziņoja Masūlis.

"Lietuvas Dzelzceļa" ģenerāldirektors Mants Bartuška paziņoja, ka kompānija saskaņojusi ar Eiropas Komisiju dzelzceļa iecirkņa demontāžas plānu un cer pabeigt darbus līdz nākamā gada beigām. Turklāt viņš atzīmēja, ka nav nekāda pamata Latvijas it kā nesaņemtās peļņas aprēķinam, jo pārvadājamo kravu apjoms kopš dzelzceļa iecirkņa likvidācijas nav mainījies.

Железная дорога - Sputnik Latvija
Lietuvas prezidente par izjauktajām dzelzceļa sliedēm: pietiek melot

Transporta ministrija uzsvēra, ka patlaban esošie dzelzceļa sakari ar Latviju netiek pilnā mērā izmantoti, daži ceļi atrodas dīkstāvē jau 15 gadus. Pie tam Latvija, pēc Lietuvas TSM domām, varētu pārvadāt naftas produktus no Lietuvas arī pa citiem maršrutiem, taču ne reizi nav izmantojusi tādu iespēju.

Atzarojums Reņģē tika izjaukts 2008. gadā. Pērn Eiropas Komisija piesprieda sodu Lietuvas Dzelzceļam 27,87 miljonu eiro apmērā, ko uzņēmums nomaksāja šī gada janvārī. Pie tam pērnā gada decembrī Lietuvas Dzelzceļš pārsūdzēja EK lēmumu Eiropas Savienības Tiesā Luksemburgā.

Ziņu lente
0