Latvija un Igaunija iegādāsies granātmetēju munīciju par 22 miljoniem eiro

CC BY 2.0 / Soldatnytt / Zviedrijas rokas prettanku granātmetējs Carl Gustaf AB
Zviedrijas rokas prettanku granātmetējs Carl Gustaf AB - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija un Igaunija 2017. gadā parakstīja vispārējo līgumu ar Saab, kas dāvā iespēju Tallinai un Rīgai veikt kopīgus munīcijas iepirkumus vismaz četru gadu laikā.

RĪGA, 2. augusts — Sputnik. Latvija kopā ar Igauniju iegādāsies rokas prettanku granātmetēju Carl Gustaf munīciju par vairākiem desmitiem kmiljonu eiro. Šo pasūtījumi vastis nodevušas zviedru kompānijai Saab, vēsta RIA Novosti.

"Aizsardzības investīciju centrs iesniedzis Saab ar Latviju kopējo pasūtījumu Carl Gustaf paredzētās munīcijas piegādei par 22 miljoniem eiro. Šī kopīgā investīcija ir ļoti labs kaimiņvalstu sadarbības piemērs, kurā puses panākušas izdevīgākos darījuma noteikumus," — teica Centra iepirkumu nodaļas vadītājs Prijts Sosārs.

Иракские силы разворачивают наступление, чтобы освободить Мосул от боевиков исламского государства - Sputnik Latvija
Latvija ir gatava piedalīties NATO apmācības misijā Irākā

2017. gadā Igaunija pilnvaroja Zviedrijas Aizsardzības materiālu pārvaldi organizēt konkursu granātmetēju munīcijas iegādei, savukārt tā paša gada pavasarī Igaunija un Latvija noslēdza vispārējo līgumu ar Saab, kas kas dāvā iespēju Tallinai un Rīgai veikt kopīgus munīcijas iepirkumus vismaz četru gadu laikā.

Iepriekš vēstīts, ka 2017. gadā Latvijas armija par vairāk nekā miljonu eiro iegādāusies 84 mm prettanku granātmetējus no Zviedrijas uzņēmuma SAAB Dynamics AB, kas strādā aerokosmiskā holdinga Saab Group paspārnē. Pie tam Nacionālie bruņotie spēki atzina, ka parrunas ar SAAB Dynamics ritēja slepus, neinformējot par to sabiedrību.

Carl Gustaf — Zviedrijā ražots daudzkārtējās lietošanas rokas prettanku granātmetējs. Tas paredzēts pretinieka bruņoto mērķu, dzīvo spēku un uguns pozīciju iznīcināšanai, kā arī dūmu aizsega izveidei un apvidus apgaismošanai. Šo granātmetēju izmanto vairāku desmitu valstu bruņotie spēki.    

Ziņu lente
0