Neviens nevar būt mazliet miris: Jakuņins paredz Baltijas tranzīta sabrukumu

Tallinas osta
Tallinas osta - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais RŽD vadītājs Vladimirs Jakuņins pastāstīja, ka Baltijas valstu politiskie izlēcieni pret Krieviju nevarēja neietekmēt biznesu, cerēt šādos apstākļos uz tā attīstību ir ilūzija.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Cerēt uz biznesa attīstību apstākļos, kad politiskajā līmenī tiek deklarētas lietas, kuras apvaino vienu no pusēm, — tā ir vienkārši ilūzija. Tā komentēja Krievijas kravu pārkraušanu Baltijas ostās bijušais RŽD vadītājs Vladimirs Jakuņins intervijā avīzei "Tribuna".

"Mums ir labs sakāmvārds "nevar būt mazliet-mazliet stāvoklī un nedaudz miris". Tādēļ, vai nu tiek rosinātas normālas politiskas attiecības, kas veicina normālu darījumu attiecību veidošanos, vai arī šie nenormālie apstākļi novedīs pie tā, ka kravas atradīs citus ceļus. Tas jau ir vērojams," uzsvēra Jakuņins.

Bijušais RŽD vadītājs pastāstīja, kad Baltijā darbu uzsāka Krievijas osta Ustlugā, pirmie, kas to apsveica, bija Igaunijas ostas pārstāvji, jo profesionālā līmenī viņi lieliski saprata, kas tika izdarīts.

Rail Baltica - cовмещённая колея на участке Шяштокай-Моцкава - Sputnik Latvija
Ļoti svarīgs projekts, kam pietrūkst naudas: kas notiks ar Rail Baltica pēc 2020. gada

"Tas nenozīmēja, ka tiks izbeigts viss tranzīts, kravu bāze bija liela, un tā pieprasīja papildus izejas un ieejas punktus, taču kolīdz drīzumā tiek radīti nenormāli apstākļi sadarbībai kompāniju starpā, cilvēku starpā, kad tiek deklarētas lietas, kuras apvaino vienu no pusēm, tad cerēt uz biznesa attīstību ir ilūzija," uzsvēra Jakuņins.

Baltijas valstu tranzīta sektors zaudēja ievērojamu kravu apjomu Krievijas nolūku dēļ attīstīt savu infrastruktūru pie Baltijas jūras, kā arī palielināt Ļeņingrada apgabala dzelzceļu caurlaides spēju.

Rail Baltica perspektīvas

Baltijas valstis uzsākušas šaursliežu dzelzceļa Rail Baltica celtniecības projektu, taču kur viņi ņems  kravas bāzi, pavisam nav skaidrs, paziņoja Jakuņins.

"Baltijas valstīs jau sen tiek runāts par pāreju uz Eiropas sliedēm un Krievijas kravu plūsmu nomainīšanu uz Eiropas kravām. Es īsti nesaprotu, par kādu kravas bāzi ir runa, taču šādas sentences ir. Taču atkal ir krievu un angļu sakāmvārds par to, ka nevajag uzdot vēlamo par patieso," pateica bijušais RŽD vadītājs.

Ziņu lente
0