Cilvēks maskā un aizsargtērpā nobiedēja Viļņas mēru un viņa bērnus

© Sputnik / Александр ЛиповецРемигиюс Шимашюс мэр Вильнюса
Ремигиюс Шимашюс мэр Вильнюса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viļņas iedzīvotājs nolēma uzdot mēram jautājumu par stāvvietas noteikumiem pilsētā, taču paveicis to mājas pagalmā, kurā dzīvo mērs, būdams tērpies aizsargtērpā, kas izraisīja asu reakciju.

RĪGA, 16. aprīlis – Sputnik. Nezināms vīrietis maskā un aizsargtērpā uzbruka Viļņas mēram Remiģijam Šimašusam un nobiedēja viņa bērnus, raksta Sputnik Lietuva.

Kā stāsta pilsētas mērs savā Instagram lapā, tik neparastā veidā tērpies cilvēks piegāja pie viņa mājas, lai pavaicātu, kā sodīt tos, kuri atstāj savas mašīnas uz zāliena. "Esmu ļoti dusmīgs, jo nevienam nav tiesību biedēt manu ģimeni. Es aizstāvēšu ģimenes mieru visos veidos," — uzrakstīja Instagram vietnē Šimašus.

 

Ierēdnis atgādināja, ka visi interesenti var ierasties mērijā tās darba laikā un uzdot jebkādus jautājumus.

"Viļņa ir brīva pilsēta. Nevajag slēpt seju, lai uzdotu jautājumu civilizēti," — atzīmēja pilsētas mērs. Konflikta dalībnieks, kurš Facebook sociālajā tīklā reģistrējies kā GyvasStendas, izklāstīja savu notikumu versiju.

Бой подушками на пляже в Рое - Sputnik Latvija
Viļņas iedzīvotāji piedalījušies spilvenkauju dienā

Kā ziņo lietotājs, viņš atnācis pie mēra ar sekojošajiem jautājumiem: "Jūs kādreiz esat lūdzis saviem darbiniekiem nepārslogot sevi un neizrakstīt daudz sodu par stāvvietu neatļautā vietā?", "Vai Viļņā pastāv nepareizas auto novietošanas problēmas risinājuma plāns?" un "Vai stāvvietas problēmu var atrisināt citādā veidā? Ar lūgumiem un pārliecināšanu?".

Pēc viņa sacītā, jautājumus neizdevās uzdot, jo "mērs zaudēja savaldīšanos".

"Viņš (Šimašus – Sputnik) norāva plakātu no stenda, salocīja un aiznesa, stendu salauza un izmeta atkritumu konteinerā. Pielietoja spēku pret mani, cenšoties novilkt brilles no galvas. Izdzina mani no publiska – ne no sava privātā – daudzdzīvokļu mājas pagalma. Es uzreiz sapratu, ka šim cilvēkam ir vāji nervi, viņš neievēro likumus un melo," — uzrakstīja GyvasStendas savā Facebook lapā.

Kā ziņo lietotājs, viņam nekas nav zināms par Šimašusa bērniem un viņš negrasījās neko viņiem teikt. Kā apgalvo GyvasStendas, viņš ne pirmo reizi parādās pilsētā aizsargtērpā un maskā, un bērni no viņa nebaidās.

Ziņu lente
0