Vairākas ES valstu Ārlietu ministrijas izsaukušas Krievijas vēstniekus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas, Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministrijas izsaukušas Krievijas vēstniekus. Uzaicinājuma iemesli vēl nav paziņoti.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Polijas, Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministrijas izsaukušas Krievijas vēstniekus. Uzaicinājuma iemesli vēl nav paziņoti, pavēstīja Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti. Aģentūra RIA Novosti informēja, ka arī Krievijas Federācijas vēstnieks Igaunijā Aleksandrs Petrovs izsaukts uz Igaunijas ĀM, taču vēstniecības preses atašejs Deniss Mosjukovs šo informāciju neapstirpināja. Pēc viņa domām, Igaunija sarakstā iekļauta pēc inerces, jo iepriekš tā paudusi gatavību solidarizēties ar Lielbritāniju un izraidīt Krievijas diplomātus.

Lielbritānijas policija - Sputnik Latvija
Meklējiet sievieti: Skripaļam ir draudzene, kura izvairās no policijas

Iepriekš vēstīts, ka marta sākumā Lielbritānijā ar saindēšanās pazīmēm hospitalizēts Krievijas ārējās izlūkošanas dienesta bijušais darbinieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Skripaļs atrodas komas stāvoklī. Lielbritānija nekavējoties, neuzrādot nekādus pierādījumus, apgalvoja, ka par saindēšanu esot vainojama Krievija, izraidīja 23 Krievijas diplomātus un iesaldēja kontaktus ar Maskavu augstākajā līmenī. Krievija, atbildot uz šādu rīcību, izraidīja vairākus Lielbritānijas diplomātus, slēdza konsulātu Sanktpēterburgā un paziņoja par Lielbritānijas padomes darbības pārtraukšanu.

Lielbritānija cenšas ietekmēt Krieviju ar citu valstu palīdzību, aicinot tās veikt pasākumus pret Maskavu. Pēc ES samita Briselē aptuveni 20 valstis informēja, ka tiek izskatīta iespējama Krievijas diplomātu izraidīšana vai savu diplomātu atsaukšana no KF sakarā ar incidentu Solsberijā. To vidū ir Francija, Polija, Latvija, Lietuva un Igaunija.

Ziņu lente
0