ASV ir gatavas aizsargāt Baltijas valstis no Krievijas

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasЗдание конгресса США, архивное фото
Здание конгресса США, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons un ASV Kongresa pārstāvju palātas Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Eds Roiss solījuši Baltijas valstīm atbalstu "Krievijas draudu" apkarošanā.

RĪGA, 7. marts – Sputnik. ASV arī turpmāk atbalstīs Lietuvu, Latviju un Igauniju to pretošanās Krievijas mēģinājumiem iejaukties šo valstu lietās, paziņoja ASV Kongresa pārstāvju palātas Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Eds Roiss.

Kā Twitter paziņoja Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis, Baltijas valstu ĀM vadītāji tikās ar Roisu un Ārlietu komitejas locekļiem un apsprieda kiberdrošības, propagandas un stratēģiskās komunikācijas jautājumus, turklāt panākot saprašanos. ​

"Mūsu attiecības ar Baltijas valstīm ir ciešas un ilgstošas, tika nostiprinātas padomju okupācijas gados, kad ASV atteicās atzīt to iekļaušanu PSRS. Šodien mūsu Baltijas sabiedrotie atkal saskaras ar Kremli, kurš vēlas iedragāt, iejaukties un iebiedēt. ASV ir stingri jāatbalsta sabiedrotie, jo mēs strādājam kopā, lai pretotos šiem agresīvajiem uzbrukumiem," — teikts Roisa paziņojumā pēc tikšanās.

Iepriekš Lietuvas, Latvijas un Igaunijas ārlietu ministri tikās Vašingtonā ar ASV valsts sekretāru Reksu Tillersonu un pauda savas raizes sakarā ar ​"hibrīdajiem draudiem​" no Krievijas puses.

​"Viņi vienojās padziļināt sadarbību, lai pretotos Krievijas dezinformācijas kampaņai un ļaunprātīgai kiberaktivitātei. Viņi apsprieda pretošanās stratēģiju draudiem, ko rada Krievija Eiropas drošībai, kā arī Krievijas izrādītai necieņai pret kaimiņu suverenitāti un valstu robežām," — paziņoja ASV Valsts departamenta oficiālā pārstāve Hetere Nauerte pēc tikšanās.

Paziņojumi par tā saucamajiem Krievijas draudiem periodiski skan no rietumu politiķu puses, visbiežāk no Baltijas valstīm un Polijas. Maskavā vairākkārt uzsvēra, ka Krievija nekad neuzbruks nevienai no NATO dalībvalstīm. Pēc Krievijas ĀM vadītāja, Sergeja Lavrova teiktā, NATO lieliski zina par Maskavas plānu neesamību uzbrukt kādam, un tas vienkārši tiek izmantots kā iegansts.

Ziņu lente
0