Lielbritānija pēta Baltijas krievvalodīgo iedzīvotāju noskaņojumu

© Sputnik / Sergey MelkonovМирные жители с интересом наблюдают за военной активностью возле их дома
Мирные жители с интересом наблюдают за военной активностью возле их дома - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas Izlūkošanas un aizsardzības fonds pasūtījis Rīgā pētījumu par Baltijas valstu krievvalodīgo iedzīvotāju noskaņojumu.

RĪGA, 23. janvāris — Sputnik. Baltijas Žurnālistisko pētījumu centrs (Baltic Centre for Media Excellence) Rīgā sagatavojis Lielbritānijas Izlūkošanas un aizsardzības fonda vajadzībām slēgtu pētījumu par Baltijas valstu krievvalodīgo iedzīvotāju noskaņojumu, vēsta igauņu avīze Eesti Paevaleht.

Pētījums veikts sadarbībā ar Lielbritānijas socioloģisko dienestu YouGov un mediju centru IWPR (Institute for War and Peace Reporting). Pētījuma saturs netiek izpausts. "Pētījumu pasūtījusi Lielbritānijas valdība. Diemžēl manas pilnvaras neļauj izpaust tā datus," – pastāstīja Baltic Centre for Media Excellence direktore Rita Ruduša.

NATO karavīri Emari lidostā Igaunijā - Sputnik Latvija
Liela daļa Igaunijas krievvalodīgo iedzīvotāju neatbalsta valsts dalību NATO

Arī Lielbritānijas vēstniecība Igaunijā atteicās komentēt dokumentu. "Pētījums pasūtīts tikai organizācijas iekšējai lietošanai," – informēja diplomātiskā dienesta pārstāvji.

Iepriekš britu avīze The Guardian pastāstīja, ka Lielbritānijas valdība finansējusi vairākus projektus, kas izstrādāti ar mērķi pretoties Krievijas informatīvajai ietekmei. Observer informēja, ka līdzekļi piešķirti no Lielbritānijas Konfliktu, stabilitātes un drošības fonda (conflict, stability and security fund — CSSF), kura kopējais apjoms sasniedz aptuveni 1 miljardu sterliņu mārciņu.

Ziņots, ka apmēram miljonu mārciņu Lielbritānijas valdība atvēlējusi metožu analīzei, kas ļautu Londonai ietekmēt krievvalodīgās mazākumtautības Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vēl viena iniciatīva – Krievijas žurnālisti tiek aicināti "tematiskos ceļojumos" uz Lielbritāniju, teikts rakstā. Šiem mērķiem atvēlēti apmēram 80 tūkstoši mārciņu.

Ziņu lente
0