Vienīgais igauņu jaunais ledlauzis dosies uz Kanādu

© Sputnik / Мурашко / Pāriet pie mediju bankasЗима
Зима - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mūsdienīgāko ledlauzi Igaunija nolēmusi iznomāt, bet dzimtos krastus apkalpot ar vecākiem kuģiem.

RĪGA, 8. janvāris — Sputnik. Vienīgais mūsdienīgais Igaunijas civilās flotes ledlauzis Botnica drīzumā varētu doties darbā uz Kanādu, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu rus.err.ee, kas atzīmējis, ka Botnica var droši saukt par Igaunijas flotes lepnumu.

Mūsdienīgi aprīkotais kuģis spēj pildīt dažādas funkcijas un vest aiz sevis pat milzīgus tankkuģus un okeāna lainerus.

Таллиннский порт. - Sputnik Latvija
Krievijas sankciju dēļ ledlauzis Tallinas ostā nes milzu zaudējumus

Taču izrādījies ka mūsdienīgais ledlauzis dzimtenē nav vajadzīgs – ledus Igaunijas krastu pēdējo reizi klājis 2011. gadā, atgādina rus.err.ee, tāpēc patlaban valsts uzņēmuma TS Shipping – Botnica īpašnieka – vadība izvērtē iespēju iznomāt ledlauzi Kanādai.

"Patlaban veicam pārrunas ar Kanādas krasta sardzi par to, ka Botnica varētu nofraktēt uz viņu ūdeņiem uz Kanādas ledlaužu modernizācijas laiku. Viņiem to ir 10, un tuvāko 5-8 gadu laikā tiem visiem paredzēta modernizācija," – pastāstīja TS Shipping direktors Julo Ēro.

Abi pārējie igauņu ledlauži ЕВА 316 un "Tarmo" turpinās darbu Igaunijā. Abiem ledlaužiem nepieciešama modernizācija: ledlauzim ЕВА 316 nepieciešamas investīcijas aptuveni 400 tūkstošu eiro apmērā, bet ledlauzim "Tarmo" vajadzīgi 50 miljoni eiro.

Ziņu lente
0