Politika

Igaunija nepielaida Krievijas žurnālistus pie ES ministru tikšanās

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasTallina
Tallina - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Padome veiks pieprasījumu Igaunijas varas iestādēm sakarā ar atteikumu akreditēt Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" korespondentu dalību ministru tikšanās Tallinā.

RĪGA, 26.augusts — Sputnik. Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa", RT un Sputnik Galvenā redaktore Margarita Simonjana pateikusies par atbalstu Eiropas Žurnālistu federācijas (EŽF) ģenerālsekretāram Rikardo Gutjeresam, kurš nosodīja Igaunijas atteikumu akreditēt aģentūras korespondentus neformālās ES ĀM vadītāju tikšanās Tallinā atspoguļošanai.

"Ļoti priecē, ka izņemot Igauniju Eiropas Savienībā ir vēl pārītis desmitu valstu. Daudzas no tām, kā mēs redzam, ir pilnībā saprātīgas. Atsevišķs paldies Gutjeresa kungam par to, ka, riskējot kļūt nepopulāram, viņš atļāvās iestāties par Eiropas vārda brīvību," — citē Simonjanas vārdus Sputnik Igaunija.

Russia Today - Sputnik Latvija
Par Krievijas mediju apspiešanu ASV samaksās "Amerikas balss"

28 Eiropas Savienības dalībvalstu ĀM vadītāju tikšanās notiks Tallinā 7.-8.septembrī. Akreditāciju lūguši trīs Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" korespondenti, un viņiem visiem tika secīgi atteikts bez iemeslu paskaidrošanas. Aģentūra pirmo reizi saskārās ar šādiem pieejas ierobežojumiem Eiropas Savienības ministriju līmeņa pasākumu atspoguļojumam.

Gutjeres raksturoja notiekošo kā "nopietnu uzbrukumu mediju brīvībai".

"Eiropas Žurnālistu federācija un Starptautiskā žurnālistu federācija nolēma izvietot paziņojumu sakarā ar šo gadījumu Eiropas Padomes tiešsaistes platformā, lai aizstāvētu žurnālistiku. Praksē tas nozīmē, ka Eiropas Padomes ģenerālsekretārs pieprasīs Igaunijas paskaidrojumus sakarā ar šo lietu, " paskaidroja EŽF ģenerālsekretārs.

Žurnālistu federācija piešķīra Tallinas atteikumam Krievijas žurnālistu akreditēšanā otro mediju brīvības apdraudējuma līmeni.

Ziņu lente
0