Konservatori Igaunijā uzskata, ka vienlīdzība un feminisms apdraud sabiedrību

© Sputnik / Вадим АнцуповIgaunijas Konservatīvās tautas partijas aktīvisti
Igaunijas Konservatīvās tautas partijas aktīvisti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvakar Paidē, Igaunijā spēcīgā negaisa pavadītas, noritēja Viedokļu festivāla diskusijas, kurās konservatori no jauna satrauca sabiedrību – tika pausts viedoklis par to, ka vienlīdzība ir pretīga cilvēka dabai un bīstama sabiedrībai, savukārt feminisms un dzimumu neitralitāte – cilvēcei naidīgas koncepcijas.

RĪGA, 14. augusts — Sputnik. Viedokļu festivālā, kas notika 12. augustā Paides pilsētā Igaunijā, Konservatīvās tautas partijas (EKRE) pārstācji nolēma ierosināt diskusiju par dzimumu vienlīdzību. Viņi paziņoja, ka tieksme pēc vienlīdzības neatbilst cilvēka dabai un ir bīstama sabiedrībai, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu rus.err.ee.

Saskaņā ar Rīgikogu deputāta Jāka Madisona vārdiem, pilnīga vienlīdzība un dzimumu neitralitāte ir neiespējama.

"Sabiedrībā vienmēr ir cilvēku grupa, kuri tic tam, ka cilvēce attīstās un mums ir iespēja mainīt cilvēka dabu, ka mēs kļūsim labāki un beidzot nokļūsim kaut kādā svētlaimīgā sabiedrībā, kur nav vardarbības un nauda, kur visi ir iecietīgi, var darīt, ko vēlas un justies tā, kā vēlas. Uz šīs pašas idejas bija celts sabrukušais marksisms, taču nelaime ir tā, ka tendence atkārtojas. Tagad rodas jauna iluzija par to, ka mēs visi varētu būt vienlīdzigi. Mēs nekad nevarēsim būt vienlīdzīgi," — skaidroja Madisons.

Šim viedoklim piekrita arī Madisona partijas biedri — diskusijas salībnieki Mēliss Malks un Martins Helme.

Cita starpā Helme savā runā vairākkārt uzsvēra, ka dzimumu neitralitāte un feminisms ir cilvēcei naidīgas un bīstamas koncepcijas, turklāt, pēc viņa domām, dzimumu neitralitāte ved pie cilvēces izmiršanas.

Igaunijas kultūras ministrs Indreks Sārs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Igaunijas kultūras ministrs atteicies aizliegt "antiigaunisku propagandu"

Pēc tik spilgtiem un emocionāliem paziņojumiem daļa publikas pameta diskusiju. Viens no skatītājiem pie izejas no konservatoru telts, atbildot uz pērkonu, kas norībēja pēc Helmes kārtējā paziņojuma, nomurmināja: "Dievs, tu redzi un tu dārdi."

Šogad Viedokļu festivāls notika Paidē 11.-12. augustā. Pasākumu apmeklēja vairāk nekā 9000 cilvēku.

Iepriekš Sputnik Igaunija vēstīja, ka Konservatīvā tautas partija (EKRE) iepazīstināja ar savu priekšvēlēsanu programmu un pavēstīja, kas vadīs rakonu sarakstus vēlēšanās Tallinā.

EKRE parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Martins Helme uzsver, ka partija aktīvi cīnīsies ar korupciju, birokrātiju, tautas iznīcināšanu, homoseksuālisma propagandu un bēgļu izmitināšanu uz nodokļu maksātāju rēķina. Pie tam partija vēlas panākt, lai Tallinā runātu igauniski.

"Gribam, lai Igaunijas galvaspilsēta runātu igauniski. Krievi nav idioti un spēj apgūt igauņu valodu," — uzsvēra Helme.

Iepriekš EKRE parlamenta frakcija pieņēma lēmumu nesniegt intervijas krievu valodā.

Ziņu lente
0