NATO manevri izraisījuši Lietuvas iedzīvotāju satraukumu

© Foto : kam.ltВоздушный десант США участвует в военных учениях в Литве, архивное фото
Воздушный десант США участвует в военных учениях в Литве, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas iedzīvotāji ir neapmierināti ar NATO mācībām, kas notiek tieši blakus dzīvojamām mājām.

RĪGA, 2. jūlijs – Sputnik. Lietuvas iedzīvotāji ir neapmierināti ar NATO mācībām, kas notiek valstī, paziņoja Klaipēdas pilsētas padomes deputāts, "Krievu savienība Lietuvā" partijas savienības nodaļas priekšsēdētājs Vjačeslavs Titovs diskusiju kluba "Kaļiņingradas blog-postenis" sēdēm raksta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Vesti Kaļiningrad.

Pēc Titova vārdiem, NATO bāžu izvietošana Lietuvā ir Konstitūcijas pārkāpums.

"Tas nevienam nebūtu patīkami, kad tehnikas, tanku kolonnas pārvietojas pa teritoriju, kur tu dzīvo. It īpaši uztraukums rodas, kad notiek kaut kādi manevri," — paziņoja Titovs sēdes laikā.

Tāpat viņš atzīmēja, ka pirms diviem gadiem mācības notika tieši Klaipēdā. Tad ielās izbrauca bruņutransportieri un tika pat šauts, kas pārbiedēja vietējos iedzīvotājus. Pēc Titova vārdiem, padomju laikos nekad militārās mācības netika veiktas pilsētās.

"NATO kareivji nekorekti uzvedas attiecībā pret vietējiem iedzīvotājiem, periodiski provocē sadursmes. Turklāt NATO kontingents nevar nodrošināt Lietuva militāro drošību no tā saucamiem "krievu draudiem", oficiāliem skaidrojumiem tā izvietošanai Baltijas valstīs nav nekāda pamatojuma," — pārliecināts deputāts.

"Avārijas" mācības

NATO militāro mācību laikā bieži notiek nepatīkami incidenti.

Piemēram, 20. jūnijā amerikāņu karavīra dēļ armijas visurgājējs Hummer sadūrās ar VW Passat, kurā atradās četras sievietes.

Pēc divām dienām tika ziņots par ceļu satiksmes negadījumu Viļņā ar amerikāņu armijas kravas mašīnu un diviem vieglajiem automobiļiem, kura rezultātā cietusi grūtniece.

Arī latvieši nav apmierināti ar mācībām, kas notiek blakus apdzīvotām vietām. Nesen Facebook lietotājs publicēja video, kurā NATO kareivji trenējas pie viņa viensētas logiem.

"Cilvēki mīļie, ko jūs teiktu, ka bez nekādiem brīdinājumiem un saskaņošanas jūsu teritorijā sāk braukt vesela karavāna ar armijas transportu… un… pēc kāda laika sākas smaga apšaude? Karš? Nē, NATO apmācības! " — ar dusmām viņš komentēja negaidīto iejaukšanos.

Maija beigās Igaunijā notika līdzīgs notikums. NATO mācību "Pavasara vētra" laikā NATO karavīri iekļuva Kadrina pagasta Ohepalu ciema iedzīvotāja īpašumā, tāpēc viņš bija spiests ķerties pie ieroča. Ziņots, ka vīrietis izdarījis brīdinājuma šāvienu gaisā.

Ziņu lente
0