"Uguns kristības" mācībās Saber Strike Igaunijā

© Latvijas armija / Normunds MežiņšMācībās Saber Strike 2017. Foto no arhīva
Mācībās Saber Strike 2017. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas aizsardzības ministrs guvis spēcīgu iespaidu, vērojot smagās tehnikas darbības mācībās Saber Strike, un atzīmējis karavīru brālības spēku. Fotogrāfijā tīklā Facebook viņš redzams kopā ar dēlu.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris ģenerālis Riho Terrass un aizsardzības ministrs centrālajā poligonā iepazinušies ar mācību Saber Strike gaitu, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz mil.ee.

Terrass un Tsahkna novēroja karadarbību, kurā bija iesaistītas sabiedroto pašgājējas iekārtas, tanki Challenger 2 un Leclerc, militārās mašīnas CV90, ar ko bruņots skautu bataljons un britu Warrior, kā ari amerikāņu helikopteri Black Hawk, Pave Hawk un Apache, informē mil.ee.

Высадка американского десанта возле Вентспилса в рамках учения BALTOPS - Sputnik Latvija
"Burvīgā Latvija": ASV kājnieki publicē fotogrāfijas no NATO mācībām

Mācībās piedalījās arī amerikāņu stratēģiskais bumbvedējs B-52.

Terrass pavēstīja, ka mācībās NATO cīņas grupas sastapušās ar "uguns kristībām", un tagad esot skaidri saskatāmas priekšrocības, ko nes kopējās kara operācijas ar britiem Afganistānā.

Savukārt Igaunijas aizsardzības ministrs Marguss Tsahkna atzīmēja, ka guvis spēcīgu iespaidu, vērojot smagās tehnikas kopējās kaujas darbības.

Viņš piebilda, ka mācībās veidojas karavīru brālība, kas liek saprast: patlaban Igaunija ir aizsargāta labāk nekā jebkad.

Mācības Saber Strike Igaunijā turpināsies līdz 16. jūnijam.

Savā lapā tīklā Facebook Tsahkna publicēja fotogrāfiju, kurā viņš redzams kopā ar dēlu tanku fonā, un parakstīja to: "Kurš saka, ka Igaunijā nav tanku? Tagad ir."

M1A1 Abrams, NATO mācības Saber Strike - Sputnik Latvija
Kārtējais "kariņš": Latvijā sākušās NATO mācības Saber Strike

5. jūnijā Igaunijas Aizsardzības spēku centrālajā poligonā Tapā un aviobāzē Emari sākās lielas militārās mācības Saber Strike, kurās pirmo reizi izmantoti visi NATO taktiskie spēki reģionā — karavīri no Igaunijas, Lielbritānijas, Francijas, ASV un Somijas, kopā — aptuveni 1500 cilvēki.

1. kājnieku brigādes priekšnieks pulkvedis Veiko Vello Palma pavēstīja, ka Saber Strike mērķis ir pilnveidot Igaunijā dislocētās ANTO taktiskās grupas mijiedarbību ar citām vienotās brigādes grupām.

Šogad Saber Strike manevros vadošā loma piešķirta Latvijai — šeit mācībās tiek apgūtas sabiedroto  spēku uzņemšanas un dislokācijas metodes, savukārt pie Lietuvas un Polijas robežas NATO spēki apgūs gaisa uzbrukumus un upju pārvarēšanu.

Ziņu lente
0