Lietuvā no vilciena izsēdināta Krievijas armijas nodaļa

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasKrievijas karavīrs vilciena vagonā. Foto no arhīva
Krievijas karavīrs vilciena vagonā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas likumi nosaka, ka četru karavīru grupa tiek uzskatīta par vienību, tāpēc Lietuvas robežsargi izsēdinājuši no vilciena četrus karavīrus no Krievijas.

RĪGA, 3. jūnijs — Sputnik. 1. jūnijā Lietuvas robežsargi aizturējuši un izsēdinājuši no vilciena Krievijas armijas nodaļu, kas tranzītā devās no Kaļiņingradas apgabala uz Maskavu. Nodaļā bija četri karavīri, vēsta Latvijas Avīze, atsaucoties uz Lietuvas Valsts robežsardzes dienestu.

Aptuveni pulksten 21 robežsargi kopā ar patruļu, kas kontrolēja Lietuvas armijas pārvietošanos, Kībartu kontrolpunktā pārbaudīja tranzīta vilcienu Kaļiņingrada — Maskava, kas ieradies Lietuvas teritorijā no Krievijas anklāva.

Lietuvas robežstabs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kaļiņingradas domes deputāts apšauba Lietuvas celtā žoga nozīmi

Dokumentu pārbaudes laikā noskaidrojās, ka vienā kupejā atrodas četri karavīri civilajā apģērbā, 28, 32, 34 un 36 gadus veci. Dokumenti liecināja, ka viņi ir Krievijas karavīri, lai arī viņi paši to nebija norādījuši. Lietuvas likums nosaka, ka vismaz četru karavīru grupa, kas dodas tranzītā caur Lietuvas teritoriju, ir uzskatāma par militāru vienību. Tātad viņiem nepieciešama atļauja šķērsot Lietuvas teritoriju, taču karavīriem tādas atļaujas nebija.

Rezultātā viņi tika izsēdināti no vilciena. Karavīriem tika liegta iespēja šķērsot robežu, un viņi tika nosūtīti atpakaļ uz Kaļiņingradu ar vilcienu, kas devās pretējā virzienā.

Ziņu lente
0