Reliģijas skolotāju Lietuvā var atlaist no darba par homofobiju mācību stundā

CC BY-SA 2.0 / Benson Kua / Rainbow flag breezeLGBT karogs
LGBT karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas izglītības ministra apņēmusies panākt reliģijas skolotājas Loretas Raudītes atlaišanu no darba, kura savā nodarbībā demonstrējusi homofoba rakstura informāciju.

RĪGA, 2. maijs — Sputnik. Reliģijas skolotāja Loreta Raudīte nodarbības laikā demonstrējusi slaidus, kuros minētā informācija liecina par to, ka geju vidū izplatīts kanibālisms un vardarbīga attieksme pret bērniem, stāsta Sputnik Lietuva.

Viena no ģimnāzistēm nofotografēja nodarbībā izmantotos materiālus un publicēja attēlus Facebook. Rezultātā skolotājai draud atlaišana no darba.

Fotogrāfijās redzami slaidi ar citātiem: "Sadomazohisms: daļa geju pielieto spīdzināšanu seksuālās baudas gūšanai. Vardarbība homoseksuāļu vidū: līdz 40% vardarbības pret nepilngadīgajiem (bērnu izvarošana) ir saistīti ar homoseksuālismu. Slepkavības un ķermeņa daļu apēšana: noskaidrots, ka gandrīz visi sērijveida slepkavas, kuri nogalināja upurus un ēda viņu ķermeņa daļas, bijuši geji."

Izglītības ministrija draud ar atlaišanu no darba

Lietuvas izglītības ministre Jurgita Petrauskene paziņoja, ka skolotāja, kura nodarbībās izplata tikumiskās audzināšanas materiālus, kuri, iespējams, diskriminē homoseksuālas personas, nevar turpināt darbu skolā.

"Pirmkārt, atbildība ir jāuzņemas skolas vadībai, tās sabiedrībai, skolas padomei, pašvaldībai. Cik varu spriest no preses ziņojumiem, tā notiek. Nedomāju, ka skolotāja, kura nodarbībās izmanto šāda veida materiālus, var turpināt darbu skolā. Žēl, ka mācību stundā tika izmantota zinātniskos pētījumos neapstiprināta amatieru informācija, nevis skolas programma," — klāstīja izglītības un zinātnes ministre.

Skolotāja radusi atbalstu

Loreta Raudīte paskaidroja, ka citātus smēlusi no amerikāņu psihologa Pola Kamerona grāmatas, kas iznākusi lietuviešu valodā, un Ģimenes pētījumu institūta (Family Research Institute) materiāliem.

Loretas Raudītes atbalstītāji un kolēģi publicējuši petīciju vietnē peticijos.lt ar lūgumu saglabāt pedagoģei darbu.

Petīcijas tekstā teikts, ka vainojama nevis skolotāja, bet gan organizācija, kas pieļāvusi nepārbaudītas informācijas izplatīšanos.

"Pie tam katoļu baznīca uzskata, ka homoseksuālisms ir grēks, tāpēc nav pieļaujams pasniedzējam pārmest baznīcas viedokļa aizstāvēšanu reliģijas mācību stundā," — teikts petīcijas tekstā.

Petīciju parakstījuši jau 2,5 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0