Lietuvā iecerēts aizliegt invalīdu diskrimināciju

© Sputnik / Sergey MelkonovBodibildings ratiņkrēslā
Bodibildings ratiņkrēslā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Tieslietu ministrija iesniegusi izskatīšanai Valsts Seimā grozījumus Kriminālkodeksā, kas aizliedz diskrimināciju vecuma vai invaliditātes dēļ.

RĪGA, 16. marts — Sputnik. Lietuvas tieslietu ministre Milda Vaiņūte iesniegusi Seimā grozījumus Kriminālkodeksā, kas paredz kriminālatbildību par diskrimināciju vecuma un invaliditātes dēļ, vēsta Sputnik Lietuva.

Троллейбус №15 в Риге - Sputnik Latvija
Sākta parakstu vākšana par bezmaksas sabiedrisko transportu trešās grupas invalīdiem

Pašlaik Lietuvas Kriminālkodekss paredz atbildību par diskrimināciju uz dzimuma, seksuālās orientācijas, rases, tautības, valodas, izcelsmes, reliģijas, pārliecību vai uzskatu, sociālā statusa pamata, kā arī atbildību par kūdīšanu pret šīm grupām. Tomēr likumā nav minēta diskriminācija vecuma vai invaliditātes dēļ, kaut gan starptautiskos dokumentos šāda diskriminācija ir aizliegta.

Diskrimināciju invaliditātes dēļ aizliedz arī Apvienoto Nāciju Organizācijas Konvencijā par invalīdu tiesībām, ko Lietuva ratificējusi 1998. gadā, bet Latvija — 1992. gadā. Iespēju līdztiesības likums paredz arī diskriminācijas aizliegumu attiecībā uz personu invaliditātes vai vecuma dēļ. Tomēr līdz šim Lietuvas Kriminālkodeksā nav paredzēts sods par šī likuma neievērošanu.

Latvijas krimināllikums aizliedz ierobežot ekonomiskās, politiskās vai sociālās tiesības vai radīt tiešu priekšrocību atkarībā no rases, nacionālās piederības vai reliģijas.

Ziņu lente
0