Politika

Sky News: "Lietuva gatavojas hibrīdkaram ar Krieviju"

© AP Photo / Mindaugas KulbisVācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena un Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite
Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena un Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Lietuviešus tā apstulbinājusi pašreizējā politiskā situācija, ka daudzi jau sākuši gatavoties karam," — raksta izdevuma žurnālists.

RĪGA, 4. marts — Sputnik. Lietuvas varas iestādes ir apņēmušās līdz pēdējam pretoties "agresoram", bet aktīvisti jau formē "tautas zemessardzi", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Sky News.

Sputnik - Sputnik Latvija
Viedoklis
Sputnik aizskāris "augstākās vērtības". Kāpēc ar to vairs nedraudzējas aģentūra LETA

Sarunā ar Lietuvas robežsargiem Sky News reportieris Džons Spārkss uzzinājis par divus metrus augstā žoga būvēšanu uz robežas ar Krieviju. "Es domāju, cilvēki varēs justies drošāk," — pastāstīja britu telekanāla darbiniekam vietējā kareive. Tomēr žurnālists šaubījās, vai iespējams dzīvot mierīgi, kad "Krievija un tās sabiedrotā Baltkrievija atrodas tik tuvu".

Viļņā Spārkss sazinājies ar tā sauktās "Strēlnieku savienības" locekļiem."Mūsu skaits strauji pieaug. Pirms trim gadiem savienības rindās bija 50 cilvēki, bet tagad mūsu ir vairāk nekā trīs tūkstoši," — pastāstīja korespondentam viens no brīvprātīgo formējuma aktīvistiem, kura dalībnieki grasās "pretoties agresoram".

Spārkss piebilda, ka Lietuvas valdība īpaši uztraucas par "hibrīdkara aktiem" un iespējamām provokācijām pret 2017. gada februārī Lietuvā dislocētajiem vācu karavīriem.

Ziņu lente
0