Augs Krievijas telekanālu cenas Lietuvā

© CC BY-ND 2.0 / DavidTelevīzijas programma. Foto no arhīva
Televīzijas programma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediju grupa "Baltijas Mediju Alianse" plāno palielināt summas, ko iekasē no maksas televīzijas pakalpojumu sniedzējiem par Krievijas kanālu translēšanu.

RĪGA, 6. janvāris — Sputnik. Mediju grupa "Baltijas Mediju Alianse" (BMA), kas kontrolē televīzijas programmu translāciju, plāno iekasēt lielāku maksu no kabeļtelevīzijas operatoriem par Krievijas kanālu translēšanu, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz aģentūras BNS sniegto informāciju.

Pagaidām rit pārrunas, un grūti teikt, vai šis pakalpojums kļūs dārgāks arī skatītājiem.

Прямой эфир на телеканале Россия - Sputnik Latvija
Latviešus ieinteresējuši Krievijas telekanāli

Lietuvas Kabeļtelevīzijas asociācijas vadītājs Marus Daukants, kurš piedalās šajās diskusijās, vēsta, ka pagaidām pārrunas notiek normāli, taču komentārus nesniedz. Citi pārrunu dalībnieki neoficiāli apstiprinājuši, ka pārrunas ir sarežģītas, BMA ir paplašinājusi programmu paketi, tāpēc cenas mainīsies.
Pēdējā laikā Krievijas kanāli un to translācija ir viens no sāpīgākajiem jautājumiem no maksas televīzijas pakalpojumu sniedzēju viedokļa.

2016. gadā trīs operatori — "Cgates", "Init", "Balticum TV" — "Baltijas Mediju Alianse" uz laiku atslēdza Krievijas kanālus pēc tam, kad netika panākta vienošanās par jaunajiem translācijas noteikumiem. "Init" skatītājiem BMA kanāli vēl joprojām nav pieejami.

Ziņu lente
0