Kara gadījumā Igaunijā krievus iesauks armijā līdz ar citiem iedzīvotājiem

© Sputnik / Саид Царнаев / Pāriet pie mediju bankasТактические учения
Тактические учения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas Aizsardzības ministriju neinteresē ne jauniesaucamo tautība, ne dzimtā valoda: kara gadījumā visi dienestam derīgie tiks iesaukti, dienesta pakāpes tiks piešķirtas pēc nopelniem, bet komandas tiks dotas tikai igauņu valodā.

RĪGA, 28. decembris – Sputnik. Reāla militārā konflikta situācijā Igaunija iesauks krievvalodīgos rezervistus, taču pavēles viņiem tiks dotas igauniski, raksta Sputnik Igaunija.

Pēdējo divu gadu laikā Igaunijas Aizsardzības ministrija būtiski palielinājusi rezervistu treniņu intensitāti un plāno turpināt mācības arī nākotnē. Valsts krievvalodīgos iedzīvotājus ieinteresēja jautājums par to, kāds ir AM viedoklis par viņu lomu pretinieka iespējamā uzbrukuma gadījumā. Jautājums nebūt nav retorisks: nesen Igaunijas konservatoru līderis biedēja pilsoņus ar vienību, kurā trenējoties 5 tūkstoši krievu peintbolistu.

Militārās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Igauņi gatavojas partizānu karam

Nekomerciālais fonds "Mēs runājam krieviski", kas nodarbojas ar krievvalodīgu interešu aizstāvību un diskriminācijas novēršanu Igaunijā, noskaidroja AM, kādā valodā tiks dotas pavēles un kādas dienesta pakāpes var saņemt krievvalodīgie jauniesaucamie konflikta situācijā.

Igaunijas Aizsardzības ministrijas darbinieks Jāno Vija paskaidroja, ka konflikta gadījumā valsts iesauks armijā visus rezervistus, tostarp arī krievvalodīgos, pie tam dienesta pakāpes tiks piešķirtas atbilstoši iemaņām, ko rezervists apgūs dienestā. Pavēles karavīriem tiks dotas tikai igauņu valodā, jo AM rīcībā nav informācijas par karavīru tautību un dzimto valodu.

Jāpiebilst, ka Igaunijas Aizsardzības ministrijā nav neviena krievvalodīgā darbinieka, pie tam 2016. gadā Igaunijas valsts iestādēs strādāja tikai 2,9% krievvalodīgo iedzīvotāju. 29% valsts iedzīvotāju norāda, ka dzimtā viņiem ir krievu valoda.

Ziņu lente
0