Klaipēdas iedzīvotāji sajaukuši militārās mācības ar Krievijas iebrukumu

© Sputnik / Sergey MelkonovLietuvas armija. Foto no arhīva
Lietuvas armija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kad naktī Klaipēdas ielās bez brīdinājuma parādījās bruņoti vīri formas tērpos, daži iedzīvotāji nolēmuši, ka sākusies krievu okupācija.

RĪGA, 12. novembris — Sputnik. Lietuvas pilsētas Klaipēdas iedzīvotāji, ieraugot bruņotos vīrus formas tērpos, naktī zagšus pārvietojoties pa pilsētas ielām, padomājuši par "zaļo cilvēciņu" iebrukumu, bet vēlāk izrādījās, ka Lietuvas armija rīko mācības, ziņo Baltnews.lt.

Bruņoti cilvēki formastērpos naktī no ceturtdienas uz piektdienu parādījās dzīvojamos rajonos un krietni apmulsināja garāmgājējus. Vēlāk dienvidu pilsētas daļas iedzīvotāji dzirdēja šāvienus un helikoptera skaņas. Centrālajā prospektā parādījās militārās policijas pārstāvji un kaujas tehnika.

Бронетранспортёр Boxer - Sputnik Latvija
Lietuva nopirks vācu bruņutehniku par 386 milj. eiro

Tā kā Lietuvas varasiestādes pastāvīgi atgādina pilsoņiem par Krievijas iebrukuma draudiem, daži iedzīvotāji nolēmuši, ka okupācija jau sākusies. Par laimi, nevienam nav ienācis prātā izrakt pagalmā noslēpto ložmetēju, un sākt partizānu karu, jo nākamajā rītā atklājies, ka notiek Klaipēdā Lietuvas militārās policijas mācības "Ūdrs —2016".

Militārās policijas pārstāvji paziņojuši medijiem, ka viņi bija aizņemti ar mācību sagatavošanu, un aizmirsuši brīdināt par tām vietējos iedzīvotājus. Tomēr viņi iepriekš sarunājuši mācību gaitu ar vietējo policijas komisariātu un Klaipēdas pašvaldību, un, pēc militārās policijas teiktā, tiem vajadzēja informēt iedzīvotājus.

Klaipēdas apgabala komisariāta pārstāvji no savas puses uzskata, ka brīdināt pilsoņus par mācībām — tas ir karavīru pienākums.

Ziņu lente
0