Lietuvas Aizsardzības ministriju pieķēra krāpniecībā ar valsts iepirkumiem

© Sputnik / Мариус Баранаускас / Pāriet pie mediju bankasLietuvas karogs
Lietuvas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2014. gadā Lietuvas bruņotie spēki iegādājušies dažādus virtuves piederumus no uzņēmuma Nota bene, to cena astoņas reizes pārsniedz tirgus cenu, paziņojis otrdien Valsts iepirkumu dienests.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. 2014. gadā Lietuvas bruņotie spēki iegādājušies dažādus virtuves piederumus no uzņēmuma Nota bene, piederumu cena astoņas reizes pārsniedz tirgus cenu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Valsts iepirkumu dienesta paziņojumu.

"Lietuvas armija iegādājās no kompānijas Nota bene dažādu virtuves inventāru, kura cena pārsniedz astoņas reizes tirgus cenu," — teikts Valsts iepirkumu dienesta ziņojumā.

Президент Литвы Даля Грибаускайте - Sputnik Latvija
Lietuvas ministre varētu zaudēt amatu pēc vakariņām ar Dūklavu

Pēc dienesta datiem, "2014. gadā, veicot iepirkumus par summu 173,8 tūkstoši eiro BS (bruņotie spēki — red.) iegādājās virtuves dēli par 180 eiro, kamēr identisks veikalā maksāja 28 eiro, maizes nazi par 142 eiro (cena veikalā — 13 eiro)." "Cepeša dakša tika iegādāta par 184 eiro, caurduris — par 70 eiro, nažu asināmais — par 103 eiro, gaļas cirvītis — par 250 eiro, siets — par 161 eiro, dažāda lieluma kausi — par 243 eiro un 258 eiro," — atzīmēts iepirkumu dienesta ziņojumā.

Lietuvas aizsardzības ministrs Juozs Oleks otrdien preses konferencē paziņojis žurnālistiem, ka armija nelieto iepriekš iegūtos virtuves piederumus un plāno pēc iespējas ātrāk atklāt krāpšanu. "Tie (virtuves piederumi — red.) joprojām atrodas noliktavā, jo mēs ceram, ka tiks ierosināta krimināllieta par šo preču nelikumīgu pārdošanas veidu," — teica Oleks.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite paziņojusi, ka atbildība par šo iepirkumu ir jāuzņemas pašam aizsardzības ministram. Viņa uzsvēra, ka konkursa iepirkumus veic Aizsardzības ministrija, nevis armija, tāpēc "atbildība jāuzņemas ministrijai un konkrētam ministram".

Šajā sakarā Lietuvas prokuratūra veic pirmstiesas izmeklēšanu.

Ziņu lente
0