Lietuva liegusi iebraukšanu Oļegam Gazmanovam

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasПевец Олег Газманов. Архивное фото
Певец Олег Газманов. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dziedātājs paziņojis, ka, neskatoties uz viņa Šengenas vīzu, viņam neļāva pamest Viļņas lidostas teritoriju.

RĪGA, 18. augusts — Sputnik. Krievijas dziedātājs Oļegs Gazmanovs paziņojis, ka pēc ierašanās Lietuvā nav varējis pamest Viļņas lidostu, jo Lietuvas valdība aizliegusi viņam iebraukt valstī.

"Izrādās, ka ir slepens Lietuvā nevēlamu personu saraksts no Krievijas. Runā, ka šādus sarakstus iepriekš dabūt nav iespējams. Nekādi paziņojumi netiek sūtīti, neviens neizskaidro iemeslus, lai informāciju par savu statusu Krievijas Federācijas pilsonis varētu saņemt tikai pēc ierašanās lidostā," — rakstīja Krievijas dziedātājs savā Instagram lappusē.

Всем доброй ночи. Я в Литве в аэропорту Вильнюса. Не смотря на мою шенгенскую визу, для которой в шенгенской зоне по правилам ЕС нет границ-меня не выпускают из аэропорта. Оказывается есть секретный список нежелательных в Литве лиц из России. Говорят, что списки заранее получить нельзя и уведомлений никаких не присылают и причин тоже не объясняют, чтобы о своём статусе гр. России смог узнать только в аэропорту после прилёта. Прилетел и "от ворот поворот". Мол таким образом получается дополнительное моральное воздействие!!! Подлейшая СИСТЕМА. Объяснить, почему не пускают, таможенный офицер мне не может. От этого ему крайне неудобно и он неловко объясняет, что он меня уважает и песни мои нравятся, но от него ничего не зависит и т.д. Я ему сказал, что понимаю — Служба. Сам офицер. Подходили девушки- персонал отеля при аэропорте, и я давал им автографы и делал селфи. Одна из них сказала, что сбылась её мечта- увидеть меня и получить автограф. "Моральное воздействие"Правительства Литвы на меня и доброжелательность офицера таможни и девушек привело к тому, что мне ещё больше нравится народ Литвы и крайне отвратительно ПРАВИТЕЛЬСТВО, которое под девизом защиты населения от вредного воздействия Российской культуры пытается нас разделить. Но Музыка не знает границ. Я не говорю, прощай! Я говорю- до свидания прекрасная #Литва! Пусть у вас будет всё хорошо.

Фото опубликовано oleggazmanov (@oleggazmanov) Авг 17 2016 в 4:00 PDT

 

Dziedātājs norāda, ka viņam neļāva pamest lidostu, neskatoties uz viņa Šengenas vīzu. Gazmanovs bija sašutis un pašreizējo praksi nosauca par zemisku sistēmu.

"Atlidoju un saņēmu "kurvīti". Sak, tadā veidā iznāk vēl papildus morālā ietekmēšana!!! Neģēlīga SISTĒMA. Izskaidrot, kāpēc nelaiž, muitas virsnieks man nevar. Viņam ir neērti, un viņš neveikli skaidro, ka viņš mani ciena un manas dziesmas viņam patīk, bet no viņa nekas nav atkarīgs," — uzsvēra Gazmanovs.

Mūziķis pastāstīja, ka Lietuvas valdības "morālā ietekmēšana" un muitas virsnieka un lidostas viesnīcas darbinieču labvēlīgā attieksme rezultātā tikai uzlabojusi viņa attieksmi pret Lietuvas tautu, bet valdība viņa acīs kļuvusi vēl riebīgāka.

Gazmanovs uzsvēra, ka Lietuvas valdība, tā rīkojoties ar devīzi pasargāt Lietuvas iedzīvotājus no kaitīgās Krievijas kultūras iedarbības, mēģina sašķelt valstis. "Bet mūzikai nav robežu. Es nesaku — ardievu! Es saku — uz redzēšanos, skaistā Lietuva! Lai jums veicas," — sacīja dziedātājs.

Монумент освободителям Риги от немецко-фашистских захватчиков - Sputnik Latvija
Vācu antifašistiem liegts iebraukt Latvijā

2014. gada jūlijā mūziķim Oļegam Gazmanovam, tāpat kā Josifam Kobzonam un Valērijai, politisku ieganstu dēļ tika aizliegts iebraukt Latvijas teritorijā. Toreiz dziedātājs paziņoja, ka šādā rīcība dienu pirms festivāla "Jaunais vilnis" Jūrmalā apdraud Krievijas un Latvijas kultūras un biznesa attiecību vienotību.

Pagājušā gada augustā Ukrainas drošības dienests iekļāva Gazmanovu personu sarakstā, kuras ar savām darbībām apdraud valsts nacionālo drošību.

Jūlijā Kaļiņingradas apgabalā dzimušajam Krievijas Federācijas Tautas māksliniekam apritēja 65 gadi.

Ziņu lente
0