Paaugstinātas cenas Lietuvā nav Kremļa vaina

© Sputnik / Eugene Novozenina / Pāriet pie mediju bankasВид на Московский кремль
Вид на Московский кремль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tirdzniecības tīkla Maxima ģenerāldirektors Židrunas Valkeris atvainojās par savu darbinieci, kura grasījās sūdzēties par Maskavu Lietuvas Valsts drošības departamentam.

RĪGA, 7. maijs — Sputnik. Tirdzniecības tikla mēģinājums pārlikt atbildību par lielveikalos paaugstinātām cenas uz "Kremļa roku" beidzies neveiksmīgi. Par sabiedrisko attiecību speciālistes Renātas Saulītes rīcību nācās atvainoties tīkla vadītājam.

Tirdzniecības tīkla Maxima logotips - Sputnik Latvija
Lietuviešu Maxima pieprasa 313 miljonus eiro no Baltkrievijas Mart Inn

Pagājušā piektdienā pēc tam, kad patērētāji pasludināja boikotu supermārketiem, Renāta Saulīte paziņoja, ka vērsīsies pie Lietuvas Valsts drošības departamenta ar paziņojumu, ka pircēju neapmierinātību ar cenām varēja iniciēt Kremlis, vai tām paklausīgie spēki. Viņa informēja, ka gatavo iesniegumu speciālām dienestam, kurā plāno vērst uzmanību uz vairākkārtīgiem aicinājumiem sociālajos tīklos, kuru autori ne tikai provocē "piketēt" veikalus, bet arī "izrēķināties ar nekrietneļiem", kas katru dienu paaugstina cenas pārtikai. Tirdzniecības tīkla pārstāve apgalvo, ka tieši tā "tiek provocēti agresija un nemiers".

Protesta akciju "Neiesim uz lielveikaliem" Saulīte nosauca par sagatavotu no ārpuses, un grasījās jautāt Valsts drošības departamentu, Aizsardzības ministriju, Iekšlietu ministriju un vietējās pašvaldības, vai tie saprot iedzīvotāju protestu būtību, un vai tie aizdomājas, kam izsniedz atļaujas rīkot piketus.

Pēc tam, kad sabiedrisko attiecību speciāliste apsūdzējusi sabiedrību darbā uz Kremli, Lietuvas iedzīvotāju vidū cēlās vēl lielāks sašutuma vilnis. Situācijā nācās iejaukties Maxima LT ģenerāldirektoram Židrunam Valkerim.

"Ziņojums par Maxima plāniem vērsties Valsts drošības departamentā un citās iestādēs ar lūgumu izmeklēt, vai diskusijas par cenu pieaugumu nevarētu būt Kremlim pietuvināto spēku darbs, ir rupja kļūda. Es gribu atvainoties Lietuvas iedzīvotājiem par šo paziņojumu," — ziņojis medijiem lielveikalu tīkla vadītājs.

Tagad jāgaida patērētāju reakcija, kuri jutās aizvainoti divreiz — cenu paaugstināšanas un apvainojumu dēļ.

2015. gada janvārī Lietuvā ieviesa eiro un kopš tā laika cenas pārtikai pieaugušas vairākas reizes. Tajā laikā nacionālās valūtas maiņas kurss pret eiro bija tāds: 3,45 liti par 1 eiro. Tomēr jau pēc pāris mēnešiem faktiskais pārtikas groza kurss pārvērties līdz nepazīšanai: 1 lits par 1 eiro. Tādējādi, ja līdz šā gada janvārim 1 kilograms kartupeļu maksāja vidēji 1,2 liti (0,35 centi), tad šodien kartupelis maksā jau 1 eiro (3,45 liti) par kilo.


Ziņu lente
0