Policijā pastāstīja, kā pie robežas aizturēti autozagļi

© Sputnik / Timur Nisametdinov / Pāriet pie mediju bankasПолиция в Таллине
Полиция в Таллине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārtības sargi atklāja uguni, kad ļaundari gribējuši taranēt policistu bloku.

RĪGA, 14. feb — Sputnik. Policijas pārstāvji atklāja, ka vērienīgā operācija bruņoto autozagļu aizturēšanai uz Latvijas-Igaunijas robežas bijusi izplānota.
Informācija par automašīnas aizdzīšanas plāniem nav bijusi nejauša, ziņo aģentūra BNS. Tiesībsargi ir saņēmuši informāciju par zagļu ļaundarībām no Lietuvas. Operācijā piedalījās policistu patruļas, īpašo uzdevumu vienība, kinologi un izmeklētāji.

Автомобиль BMW X3 - Sputnik Latvija
Pie Igaunijas-Latvijas robežas aizturēta autozagļu banda

Autozagļi tika aizturēti piektdien Karksi-Nuijas ciema rajonā Igaunijas dienvidos, netālu no Latvijas robežas. Naktī uz piektdienu viņi Tartu rajonā nozaga automašīnu BMW un kopā ar otru automašīnu devās Vīlandes virzienā. Viņiem sekoja policija.

Aptuveni četros no rīta policisti bloķēja ceļu uz Vīlandimā, pārsteidzot noziedzniekus. Viņu automašīnas devās pretī policistu blokam. Ņemot vērā dzīvības briesmas, tiesībsargājošo orgānu pārstāvji atklāja uguni un ievainoja vienu no iedzīvotājiem.

Automašīnas vadītājs taranēja policijas mašīnu un mēģināja bēgt, nobraucot no ceļa. Otra mašīna ietriecās kokā. Trīs vīrieši izlēca no mašīnas un metās bēgt dažādos virzienos. Policija sāka pārmeklēt apvidu.

Divi aizdomās turētie tika aizturēti aptuveni septiņos no rīta. Vīrieši arestam nepretojās. Ievainotais aizdomās turētais tika nogādāts slimīcā, viņa dzīvībai briesmas nedraud. Trešo bandas locekli policija aizturēja aptuveni pl. 10.30 četru kilometru attālumā no policijas bloka vietas. Viņš bija pārguris un tiesībsargiem nepretojās.
Lounas apgabala prokuratūra ierosināja krimināllietu un pieprasīs visu trīs noziedznieku arestu.

Speciālās operācijas ietvaros, kas ritēja sadarbībā ar Lietuvas kolēģiem, igauņu policija jau ir aizturējusi divas autozagļu grupas no Lietuvas. Piektdien tika aizturēta trešā banda.

Lounas prefektūrā atzīmē, ka piektienas operācijā bija gatava iesaistīties arī Valmieras policija.

Igaunijas iekšlietu ministrs pateicās policijas darbiniekiem par sekmīgi veikto operāciju. Savā profilā Facebook Hanno Pevkurs pauda neliekuļotu pateicību visiem policistiem, kas piedalījās speciālajā operācijā, kuras rezultātā tika aizturēti profesionāli autozagļi no Lietuvas.

Ziņu lente
0