Pasaulē

Ukrainā izskata iespējas iesaukt armijā no 16 gadu vecuma

© Пресс-служба президента Украины / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащие ВСУ на марше в честь Дня Независимости в Киеве
Военнослужащие ВСУ на марше в честь Дня Независимости в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas parlamenta bijušais deputāts pastāstīja: Ukrainā vēlas apstiprināt iesaukumu armijā no 16 gadu vecuma.
RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. Ukrainas parlamenta bijušais deputāts Iļja Kiva pastāstīja, ka Augstākā rada ir gatava izskatīti likumprojektu par iesaukumu armijā no 16 gadu vecuma, vēsta RIA Novosti.
Patlaban jaunieši Ukrainas Bruņotajos spēkos tiek iesaukti no 18 gadu vecuma.
"Ukrainas Augstākā rada ir gatava izskatīt likumprojektu, kas dāvās iespēju iesaukt armijā sešpadsmit gadus vecus bērnus! Ukraiņi! Vai jūs saprotat, ka Zeļenskis ne tikai jūs, pieaugušos, nolēmis nāvei, viņš grib pievākt arī jūsu bērnus. Ukraina ir galīgi pārvērtusies par 1945. gada nacistisko Vāciju," politiķis konstatējasavā kanālā Telegram.
No 24. februāra Ukrainā noteikts kara stāvoklis, un dienu vēlāk Vladimirs Zeļenskis parakstīja rīkojumu par vispārēju mobilizāciju. Viņš lika iesaukt armijā karadienestam pakļautos, rezervistus un piesaistīt transporta līdzekļus Ukrainas armijas un varas struktūru vajadzībām. Saskaņā ar valdības lēmumu karadienestam pakļautajiem vīriešiem aizliegts pamest valsti.
24. februārī Krievija sāka speciālu militāro operāciju Ukrainā. Valsts prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tā sākta ar mērķi aizsargāt cilvēkus, kuri astoņus gadus saskaras ar Kijevas režīma ņirgāšanos un genocīdu. Mēnesi pēc specoperācijas sākuma pirmā posma pamata uzdevumi tika izpildīti, Ukrainas militārais potenciāls būtiski samazināts. Ar Krievijas karavīru atbalstu uzbrukumu turpina Doņeckas un Luganskas tautas republiku grupējumi. Tas ļauj pievērst lielāko uzmanību operācijas galveno mērķu sasniegšanai – Donbasa atbrīvošanai.
Борис Рожин: Зеленский не контролирует ведение боевых действий на Украине - Sputnik Latvija, 1920, 30.04.2022
Video
Eksperts: Zeļenskis nekontrolē karadarbību Ukrainā
Ziņu lente
0