Pasaulē

Britu enerģijas piedāvātājs iesaka: palēkājiet un apskaujiet suni

© Pixabay / oliverromeroDzīvnieki pie egles
Dzīvnieki pie egles - Sputnik Latvija, 1920, 13.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijā manāmi pieaugusi vidējā elektroenerģijas un apkures rēķina summa, taču nevienu neiepriecina arī ieteikums palēkāt, lai sasildītos.
RĪGA, 13. janvāris — Sputnik. Lielbritānijas enerģētikas kompānija "OVO Energy" ieteikusi valsts iedzīvotājiem biežāk apskaut mājdzīvniekus un tuviniekus, lai sasildītos gāzes krīzes laikā, stāsta CNN.
Kompānija izsūtīt saviem klientiem elektroniskās vēstules, kurās ieteica "10 vienkāršas un efektīvas metodes, kā sasildīties". To starpā ir tādi padomi, kā "paēst auzu pārslu putru", "palēkāt" un "apskaut mājas mīluli".
Лампа накаливания и монеты евро  - Sputnik Latvija, 1920, 08.01.2022
Latvijā
"Eju izslēgt egles lampiņas": sociālie tīkli šausminājušies par elektrības rēķiniem
Šogad vidējais rēķins par elektroenerģiju un apkuri Lielbritānijā gadā audzis par 790 mārciņām (947 eiro) salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Saskaņā ar labdarības fonda "National Energy Action" datiem, patlaban vairāk nekā 4 miljoni britu saskārušies ar tā saucamo degvielas trūkumu, līdz aprīlim viņu skaits var pieaugt vēl par 2 miljoniem.
Doktore Halima Beguma, rasu vienlīdzības analītikas centra "Runnymede Trust" vadītāja, savā lapā Twitter paziņoja:
"Tas ir īpaši aizvainojoši invalīdiem. Puse trūkumcietēju Lielbritānijā ir invalīdi vai dzīvo kopā ar invalīdu. Un viņiem vajag palēkāt, lai saņemtu savas pamattiesības uz siltumu?"
"OVO Energy" bija spiesta atvainoties.
"Nesen nosūtījām saviem klientiem elektronisko vēstuli ar ieteikumiem, kā ekonomēt elektroenerģiju, un norādi uz publikāciju mūsu blogā. Šo publikāciju nevajadzēja rakstīt un izsūtīt klientiem – tā bija apkaunojoši bezjēdzīga un nepārdomāta. Mēs ļoti nožēlojam," teikts kompānijas publikācijā Twitter.
Gāzes cenas Eiropā strauji pieauga vasaras beigās un rudens sākumā. Eksperti uzskata, ka cenu pieaugums skaidrojams ar vairākiem faktoriem: zemo aizpildījumu PGK Eiropā, galveno piegādātāju ierobežoto piedāvājumu un SDG augsto pieprasījumu Āzijā.
Eiropas valstu valdības vairākkārt pārmeta Krievijai enerģētiskās krīzes provocēšanu. Vladimirs Putins nosauca šos izteikumus par muļķībām. Krievijas prezidents atgādināja, ka ieteicis Briselei saglabāt ilgtermiņa līgumus izejvielu piegādei. Taču Eiropas komisija uzstājīgi pieprasīja energonesēju cenu veidošanos pēc tirgus principiem, un tas novedis pie krīzes, uzsvēra Krievijas valsts vadītājs.
Ziņu lente
0