Viedoklis

Ukrainā amerikāņus sagaida "Vjetnamas grābeklis". Un ne mazākā triumfa

© Sputnik / Николай Лазаренко / Pāriet pie mediju bankasASV un Ukrainas karogs
ASV un Ukrainas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 04.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādas ir ASV patiesās "partnerības" intereses Ukrainā? Vai ir vērts tās aizstāvēt? Atvainojiet, nē. Amerikāņu analītiķis nonācis pie Pentagonam un "kara vanagiem" skumdinoša secinājuma.
Amerikāņu politiķi atklāti atsakās no diplomātiskām metodēm Maskavas un Vašingtonas attiecību sakārtošanai, radot Eiropā aizvien saspringtāku atmosfēru. Vašingtonai ir viss nepieciešamais, taču tā vienkārši ignorē šīs iespējas, stāsta Newsweek, atsaucoties uz ASV ekspertu nacionālās drošības un diplomātijas jautājumos Bendžaminu Giltneru. Viņš ir pārliecināts: diplomātijas mērķis ir veicināt nacionālās intereses, sameklējot iespējas sadarboties ar citām valstīm, nevis pastāvīgi skart partneru sāpīgās vietas starptautiskajā arēnā, pastāstīja radio Sputnik autors Kirils Grišins.
Kā nu ne. Neapstrīdama lieta. Darbs nacionālo interešu labā – tas ir svarīgs jebkura valstiskuma pamats. Tas ir konkurences pilns sektors, un dažas valstis, kas sevi uzskata par superlielvalstīm, tajās izmanto ārpustirgus metodes, lai gūtu kaut kādus panākumus. Pie tam savā tieksmē veicināt savas intereses, proti, salauzt ģeopolitiskā oponenta ekonomiku, viņi iniciē destruktīvus procesus tā kaimiņvalstī. Tie paši hibrīdkari vien ir, tikai modernizēta versija. Tieša karadarbība nav obligāta. Tikai pseidolielvalstis pašas gan nekaros.
Lielbritānijas armijas karavīrs - Sputnik Latvija, 1920, 01.01.2022
Viedoklis
Briti gatavi bēgt no Ukrainas
Hibrīdie polittehnoloģiskie kari trešajās valstis, kas tādu paņēmienu dēļ jau nošļūk jaunattīstības valstu līmenī, ir ļoti bēdīga lieta. Taču tādas ir Vašingtonas reālās politikas metodes jau ilgus gadu desmitus. Hibrīdkari ar Padomju Savienību, pēc tam – arī ar Krieviju – tā ir amerikāņu politiskās elites, aizsardzības rūpniecības lobiju un Pentagona duļķainā, asiņainā peļņa. Starp tiešajiem zaudējumiem – arī kolosāla slodze, kas gulstas uz zvaigžņoti svītrotā budžeta sociālās daļas pleciem. Desmitiem tūkstošu nogalinātu un ievainotu, pabalsti, ārstēšanās, rehabilitācijas izdevumi, sakropļoti likteņi, sāpes ģimenēs. Tikai par to parasti nenieka nerakta. Tāpēc rakstā, par ko stāstām, jāpievērš uzmanība svarīgai autora domai: "58 tūkstošu amerikāņu un vairāk nekā pusmiljona vjetnamiešu nāve, Saigonas krišana 1975. gadā padarīja karu Vjetnamā bezjēdzīgu un traģisku," raksta eksperts izdevumā Newsweek.
Viņš pat izteikumus par Vašingtonas saistību palielināšanu Kijevas priekšā salīdzināja ar operāciju Vjetnamā, kas tika organizēta vienīgi ar mērķi pierādīt PSRS savu viedokli. Pierādīja? Nē. Taču pamēģinās to izdarīt tagad. Pie tam Ukrainā ir tādi, atvainojiet, komiķi, kas gatavi karot savā teritorijā. Tādus vajadzētu tiesāt.
Американские военные на юго-востоке Афганистана - Sputnik Latvija, 1920, 29.12.2021
Pasaulē
ASV žurnālists paskaidroja, kāpēc vajadzētu veicināt Krievijas karu ar Ukrainu
Ziņu lente
0