Baltijā

Baltijas valstis vienojušās par zalves uguns sistēmu iepirkumu

Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija, 1920, 24.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aizsardzības ministri lēmuši kopīgiem spēkiem risināt drošības jautājumus reģionā.
RĪGA, 24. decembris — Sputnik. Baltijas valstu aizsardzības ministri nolēmuši kopīgiem spēkiem iegādāties zalves uguns sistēmas, pastāstīja "Rossijskaja gazeta", atsaucoties uz Igaunijas televīziju.
Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aizsardzības ministri šonedēļ tikās ar mērķi apspriest Baltijas valstu reģionālā aizsardzības potenciāla attīstības kopprojektu. Tikšanās gaitā politiķi parakstīja dokumentu, kas paredz: valstu aizsardzības spēki tiks papildināti ar zalves raķešu sistēmu vienībām ar reģionālo darbības rādiusu.
Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks  - Sputnik Latvija, 1920, 20.12.2021
Pabriks: Latvijas armijai gandrīz nav līdzvērtīgu NATO
Ziņots, ka Baltijas valstu resori plāno iepirkt zalves uguns sistēmu M270, - tā ir visvairāk izplatītā NATO. No šīs sistēmas palaisto raķešu lidojuma maksimālais attālums nepārsniedz 300 kilometrus.
Līdztekus Baltijas valstu aizsardzības ministru Kāles Lāneta, Arta Pabrika un Arvīda Anušauska tikšanās laikā tika apspriesti arī citi reģionālās drošības jautājumi, kā arī sadarbība Eiropas Savienības un NATO formātos. Ministri vienojās 2022. gadā turpināt dialogu un izstrādāt trīspusējo sadarbības vienošanos aizsardzības jomā.
Iepriekš Baltkrievijas aizsardzības ministra palīgs ideoloģiskā darba jautājumos ģenerālmajors Leonīds Kasinskis pauda bažas par Baltijas valstu un Polijas darbībām uz robežas. Viņa ieskatā, tiek izvērsta militārā aktivitāte, ko iespējams kvalificēt kā gatavošanos karadarbībai.
Igaunijas parlamenta Ārlietu komisijas delegācija Vašingtonā - Sputnik Latvija, 1920, 06.12.2021
Pasaulē
Pēc Ukrainas uzbruks mums: kā Igaunijas delegāti lūdza ASV nepamest viņu valsti
Ziņu lente
0