Viedoklis

Amerikāņi atkal gatavi nodarīt pāri "Ziemeļu straumei 2" un eiropiešiem

© Photo Nord Stream 2 / Nikolai RyutinОбъекты газопровода "Северный поток - 2" на участке берегового пересечения в России
Объекты газопровода Северный поток - 2 на участке берегового пересечения в России  - Sputnik Latvija, 1920, 03.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu likumdevēji Ziemassvētku priekšvakarā varētu gan pastrādāt savas tautas labā. Taču uzmanība pievērsta tāla cauruļvada bloķēšanai Baltijas jūras aukstajos ūdeņos.
Amerikāņu senatori un kongresmeņi Ziemassvētku un Jaunā gada priekšvakarā tiešām varētu parūpēties par elektorātu, norāda Sputnik radio autors Kirils Grišins. Sarūpēt kaut ko smalku un gudru – apstiprināt darba vietu skaita palielināšanu, paplašināt izglītības iespējas, galu galā izdalīt trūcīgajiem mandarīnus un dāvanas. Nekā nebija. Izrādās, likumdevējiem tas viss ir vienaldzīgs.
Lielākā daļa kongresmeņu zaudējuši gan naktsmieru, gan ēstgribu: "Ziemeļu straume 2" neļauj viņiem normāli dzīvot. Tā taču kaitē ASV nacionālajai drošībai! Tāpēc prioritāri jāizspiež caur parlamentu pasākumi un izdevumu posteņi šī "briesmoņa" apturēšanai. Un šiem nolūkiem jāgroza, šķiet, pēc Bībeles amerikāņu acīs pats svētākais dokuments – aizsardzības budžets.
Gāzesvada Ziemeļu straume 2 būvdarbi - Sputnik Latvija, 1920, 19.11.2021
Viedoklis
Eiropa apstādinājusi "Ziemeļu straumi 2" un uzskrūvējusi sev cenas
Republikāņi piespieduši iekļaut Pentagona naudas maciņa grozījumu projektā idejas par jauniem ierobežojumiem pret "Ziemeļu straumi 2". Decembra pirmajā dienā likumdevēji izskatīja 21 grozījumu aizsardzības budžeta projektā.
Iepriekš vācu valdība vērsās pie ASV Kongresa ar lūgumu nepastiprināt sankciju politiku attiecībā pret gāzesvadu, jo tā kaitē transatlantiskajai vienotībai. Berlīnē paziņoja, ka "Ziemeļu straume 2" neapdraud Ukrainu, kamēr gāzes tranzīts notiek caur tās teritoriju.
Vēl ir svarīgi tas, ka Džo Baidens, pēc medijos rakstītā, negrasās vērst jaunas sankcijas pret gāzesvadu un jāņem vērā (vismaz daļēji) Vācijas intereses. Šķiet, ka Baltajā namā beidzot aptvēra, ka sankcijas stiprāk kaitē Vācijai nekā Krievijai. Taču demokratam Baidenam šo "mīkstsirdību" var pieminēt viņa oponenti no republikāņu partijas, pārmetot viņam vājumu, kognitīvo disonansi un nespēju iedvest šausmas.
ASV prezidents Džo Baidens - Sputnik Latvija, 1920, 02.11.2021
Viedoklis
ASV prezidents Eiropā: kā Krieviju piespiedīs maksāt un nožēlot grēkus
Pag, par kādām šausmām ir runa?! Patlaban ASV daudzajiem iedveš pavisam citas emocijas, pat diametrāli pretējas.
Ja galu galā Savienotās Valstis Baidena laikos atkāpsies no sava spiediena uz Eiropu, atteiksies no centieniem pārveidot globālo energoapgādes tirgu, viņu vietā atnāks cits līderis, kurš diez vai atturēsies no kārdinājuma izrādīt sevi visā krāšņumā.
Tātad līdz "Miegainā Džo" termiņa beigām vēl paliek iespēju logs. Berlīnei jāpacenšas nepalaist to garām, lai sāktu pārtapt par Centrāleiropas gāzes sadales mezglu. Ja, protams, energokrīze neizraisīsies ar jaunu spēku.
Ziņu lente
0