Krievijā

Maskava ieņēmusi pirmo vietu Eiropā Covid-19 apkarošanai paredzēto inovāciju reitingā

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasSarkanais Laukums Maskavā
Sarkanais Laukums Maskavā - Sputnik Latvija, 1920, 01.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaulē Maskava ierindojusies trešajā vietā, piekāpjoties vien Ņujorkai un Sanfrancisko.
RĪGA, 1. decembris – Sputnik. Maskava ieņēmusi pirmo vietu starp Eiropas pilsētām inovāciju reitingā, kas veicina cīņu pret koronavīrusa izplatību. Tā apsteigusi Londonu un Barselonu, stāsta Maskavas mēra oficiālā vietne.
Starp pasaules lielpilsētām Krievijas galvaspilsēta ierindojusies trešajā vietā – pēc Sanfrancisko un Ņujorkas. Pirmo piecnieku noslēdz Bostona un Londona. Reitingu sastādījusi starptautiskā pētījumu aģentūra StartupBlink.
Krievijas vakcīna pret Covid-19 - Sputnik Latvija, 1920, 25.11.2021
Krievijā
Krievijā reģistrēta koronavīrusa vakcīna pusaudžiem
Augstos rādītājus Maskavai palīdzēja sasniegt gandrīz 160 mūsdienīgi risinājumi, kas tiek pielietoti cīņā ar koronavīrusa izplatību.
To vidū jāpiemin datorredzes algoritmi uz mākslīgā intelekta bāzes. Šī metodika palīdzējusi rentgenologiem izanalizēt jau vairāk nekā trīs miljonus pētījumu.
Vēl viens novatorisks risinājums ir mākoņa platforma, kas apvieno pacientus, mediķus, veselības aprūpes organizācijas, apdrošināšanas kompānijas, farmaceitiskās ražotnes un vietas.
Augstos rezultātus ļāva panākt arī tehnoloģijas, kas palīdz pielāgot pilsētnieku dzīvi pandēmijas apstākļiem. To vidū ir projekti viedā tūrisma, elektroniskās komercijas un loģistikas jomās, kā arī attālinātā darba un izglītības nozarēs.
Aģentūras StartupBlink eksperti novērtēja Maskavā pieņemtos lēmumus no epidemioloģisko rādītāju viedokļa, kā arī to ietekmi ekonomikā.

Maskavas pieredze

Cīņā ar koronavīrusu Maskava atteicās no galējībām. Uzmanība tika pievērsta profilaksei: palielināts bezmaksas eksprestestu un vakcinācijas punktu skaits, patentētas tiešsaistes mācību programmas un platformas, attīstības telemedicīnas iespējas.
Trīskāršs trieciens pandēmijai: Krievijā sāk testēt trešo vakcīnu pret koronavīrusu - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2020
Video
Trīskāršs trieciens pandēmijai: Krievijā sāk testēt trešo vakcīnu pret koronavīrusu
Pandēmijas laikā veselības aprūpes sistēma Maskavā uzkrāja pietiekami lielu izturības rezervi, kas ļauj saglabāt plānveida un ārkārtas palīdzību pat Covid-19 saslimstības apogeja periodos.
Galvaspilsēta atbalsta biznesu, piešķir subsīdijas un privilēģijas. Šogad atbalsta pasākumus izmantojuši aptuveni 25 tūkstoši mazo un vidējo uzņēmumu.

Kā veidojas reitings

Reitinga sastādīšanai tiek izmantota koronavīrusa ierobežošanai paredzēto novatorisko risinājumu globālā karte, tā autori vērtē aptuveni 100 vadošās pilsētas un 40 pasaules valstis. Globālā karte tika izstrādāta 2020. gada martā, un gada laikā tajā iekļauti vairāk nekā tūkstoš risinājumi.
Reitinga algorints ņem vērā cīņā ar koronavīrusu izmantoto inovāciju skaitu un tipu. Izskatīšanai iesniegtajiem projektiem jāatbilst trim pamata kritērijiem, kuru pamatā ir inovācijas, atbilstība un uzticamība. Papildu punkti tiek piešķirti par atsevišķām izcilām iniciatīvām. Eksperti novērtē visus risinājumus un atlasa atbilstoši kvalitātes kritērijiem un informācijas atbilstībai.
Ziņu lente
0