Latvijā

Pļauka Latgalei: Daugavpils slimnīcā nepiešķīra naudu no budžeta

© Sputnik / Sergey MelkonovВход в отделение интенсивной терапии с тяжелыми больными с COVID-19 в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе
Вход в отделение интенсивной терапии с тяжелыми больными с COVID-19 в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 27.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Nevar jau katrai piecstāvu mājai pirkt magnētisko rezonansi" – tā Saeimā komentēja ierosinājumu piešķirt līdzekļus Daugavpils reģionālajai slimnīcai
RĪGA, 27. novembris — Sputnik. Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs ("Saskaņa") lēmumu nepiešķirt finansējumu Daugavpils slimnīcai par "pļauku Latgalei".
Pēc vairāk kā 50 stundu ilgām debatēm piecu dienu laikā 23. novembrī Latvijas Saeima galīgajā lasījumā atbalstīja 2022. gada valsts budžetu un ar to saistītos likumprojektus. Par 2022. gada budžetu nobalsoja 52 deputāti, pret — 37.
Komentējot budžeta pieņemšanu, Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs, deputāts Mārtiņš Bondars paziņoja, ka tas svarīgi, ka nozīmīgs papildu finansējums ir paredzēts veselības aprūpei, pateicoties tam tiks palielinātas mediķu algas un vairāk naudas tiks piešķirtas onkoloģijai. Tāpat ir palielināts finansējums Iekšlietu ministrijas darbinieku un pedagogu algām.
Tomēr Urbanovičs atzīmēja, ka viens svarīgs izdevumu postenis no budžeta tika izsvītrots.
"Labos laikos Latgalei ir daudz draugu. Visi daudzina zilo ezeru zemes skaistumu, latgaliešu sirsnību un viesmīlību.
Īpaši daudz draugu novadam ir reizi četros gados, rudens pusē. Brauc ciemos kā neatlaidīgi precinieki, sola mīlēt un neļaut Rīgā darīt pāri Latgalei - bārenītei.
Bet sliktos laikos, kad sērga Daugavpilī plosās kā nekur citur Latvijā, kad tur mediķi cīnās uz pārslodzes galējām robežām, tad Latgale uzzina, ko "draugi" patiesībā par viņu domā," raksta deputāts savā Facebook lapā.
Президент Латвии Эгил Левитс выступил на 75-й сессии Генеральной Ассамблеи ООН - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Latvijā
Egils Levits: Latgalei nepieciešama mūsu palīdzība
Viņš atgādināja, ka šogad valdība atbalstīja divu miljonu eiro piešķiršanu aptuveni 40 dažādiem koalīcijas deputātu ierosinājumiem. Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadītājs nepiekrīt, ka šī prakse būtu jādēvē par "deputātu kvotām", bet opozīcijā ir pārliecināti, ka tieši tā ir.
"Ar kvotu naudu katrai valdošā vairākuma partijai jāiezīmē savs lauciņš, lai nākamruden uzdīgtu pietiekama balsu raža. Un rūpīgi jāseko, lai ne centa neaiziet vajadzīgām, bet "nepareizo" deputātu rosinātām lietām," uzsver Urbanovičs.
Par vienu no "nepareizo deputātu" izvirzīto priekšlikumiem bija līdzekļu piešķiršana Daugavpils reģionālajai slimnīcai (DRB).
Ziņu lente
0