Latvijā

Latgalē konstatēti no Lietuvas nelikumīgi ievesti mēbeļu ražošanas atkritumi

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasПоследствия наводнения в Краснодарском крае
Последствия наводнения в Краснодарском крае - Sputnik Latvija, 1920, 27.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divos Latgales novados tika atrastas nelikumīgas izgāztuves - uz tām glabāti no Lietuvas izvestie mēbeļu ražošanas atkritumi
RĪGA, 27. novembris — Sputnik. Valsts vides dienests (VVD) konstatējis vairāk kā 4200 tonnas mēbeļu ražošanas atkritumu, kas tika nelikumīgi ievesti Latvijā no kaimiņvalsts, ziņots dienesta mājaslapā.
Nelegālas izgāztuves atklāja Valsts vides dienesta Latgales reģionālā vides pārvalde, veicot pārbaudes vairākos nekustamos īpašumos Augšdaugavas un Preiļu novados šī gada rudenī.
Kokskaidu plātņu atlikumi, saplākšņu atlikumi, koksnes atgriezumi - vairāk kā 4200 tonnas mēbeļu ražotnes tika ievestas Latvijā, pārkāpjot starptautiski noteikto atkritumu transportēšanas kārtību.
Pārkāpumu izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka atkritumi bija nelikumīgi ievesti un glabāti četros dažādos nekustamā īpašuma objektos Višķu pagastā (Augšdaugavas novadā) un Rušonas pagastā (Preiļu novadā).
Vides aizsardzības dienests ierosināja 8 administratīvo pārkāpumu procesus par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu un atkritumu pārrobežu pārvadājumiem noteikto prasību pārkāpšanu, kā arī darbību bez nepieciešamās vides atļaujas.
Пикет – Нет монополии! Нет TIrIga у здания Рижской думы - Sputnik Latvija, 1920, 04.10.2021
Latvijā
Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem atkritumu apsaimniekošanas rēķini var pieaugt par 50%
Tāpat lietas materiāli nosūtīti izvērtēšanai Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei.
VVD nosūtīja Lietuvas kompetentajai iestādei pieprasījumu organizēt šo atkritumu atgriešanu uz to izcelsmes valsti – Lietuvu. VVD ziņojumā teikts, ka atkritumi tika ievesti Latvijā, rupji pārkāpjot starptautiskajā līmenī saskaņotās procedūras. Turklāt nekustāmie īpašumi, kuros tika konstatēti atkritumi nav paredzēti to apsaimniekošanai, jo nav atbilstoši aprīkoti un nav saņemtas nepieciešamās vides atļaujas.
Ziņu lente
0