Latvijā

Rīgā trūkst apmēram 100 sētnieku, iedzīvotāji paši uzkopj kāpņu telpas

CC0 / PxHere / Дворник
Дворник - Sputnik Latvija, 1920, 24.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rīgas namu pārvaldniekam" trūkst apmēram 100 sētnieku – daļu darbinieku nācies atstādināt no darba Covid-sertifikātu trūkuma dēļ.
RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Uzņēmumā "Rīgas namu pārvaldnieks" trūkst vairāk nekā 100 sētnieku, tāpēc visas kāpņu telpas apkopt ir grūti, tomēr, RNP noliedz iedzīvotāju apgalvojumus par to, ka atsevišķas trepju telpas nav tīrītas jau nedēļām ilgi, vēsta Latvijas radio.
Kādā kāpņu telpā daudzdzīvokļu mājā Dzirciemā gandrīz katrā starpstāvā redzami atkritumi - smiltis un lapas. Mājas iedzīvotāji stāstīja, ka vērsušies uzņēmumā "Rīgas namu pārvaldnieks", taču nesekmīgi. Galu galā sakopuši kāpņu telpu pašu spēkiem, bet gružus saslaucījuši kaudzītēs – lai sētnieks redzētu, kādā netīrībā cilvēki dzīvo jau ilgu laiku.
Офис - Sputnik Latvija, 1920, 17.11.2021
Latvijā
Vakcinācijas vietā cilvēki ņem slimības lapas uz darba devēja rēķina
Par "Rīgas namu pārvaldnieka" nesakoptām kāpņu telpām ziņo arī citi. Piemēram, Dagmāras ielā kāds iedzīvotājs informēja, ka sētniece vairs nestrādā, jo viņai nav Covid-19 sertifikāta. Viņu aizvietojot cits strādnieks, taču trepju telpas vairs netiek tīrītas jau nedēļām.
Uzņēmums "Rīgas namu pārvaldnieks" atzīst, ka problēmas ar darbaspēku pastāv, un atzīmēja: Covid-19 sertifikāta neesamības dēļ nācies atstādināt vairāk nekā 40 darbinieku, no kuriem puse ir sētnieki. Tuvākajā laikā no amata plānots atbrīvot vēl lielāku skaitu darbinieku, jo daļai kompānijas pārstāvju pašlaik ir darba nespējas lapa vai arī darbinieki ir spiesti būt atvaļinājumā, jo viņiem nav Covid-19 sertifikāta.
Uzņēmuma pārstāvji stāsta: lai gan pašlaik tam ir vismaz 1000 sētnieku, šobrīd trūkst aptuveni simt darbinieku.
"Darbinieku trūkums jau bija pirms kovida laika, kovida laikā un arī šobrīd. Līdz ar to šī brīža tendences neliecina, ka mums būs viegli nokomplektēt visas štata vienības. Prognozēt, ka tas tuvākajā laikā tiks atrisināts – nē," norādīja uzņēmuma pārstāvis Krists Leiškalns.
Мэр Риги Мартиньш Стакис - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2021
Latvijā
Rīgā nāksies atstādināt apmēram 5% pašvaldības darbinieku
Pie tam viņš nepiekrita apgalvojumiem, ka atsevišķas trepju telpas sētnieki netīra jau nedēļām ilgi. Viņš uzsvēra, ka visi iesniegumi tiek pārbaudīti un pakalpojums tiek nodrošināts.
28. septembrī valdība apstiprināja jaunus noteikumus cīņā ar Covid-19 pandēmijas radīto krīzi. Noteikumi paredz obligāto vakcināciju atsevišķu profesiju pārstāvjiem. Vakcīnas koronavīrusa infekcijas profilaksei jāsaņem izglītības iestāžu, veselības iestāžu darbiniekiem, aptiekāriem un ilgtermiņa sociālās aprūpes centru darbiniekiem.
8. oktobrī valdība noteica ārkārtējās situācijas režīmu, kas paredz obligātu vakcināciju visiem publiskā sektora – gan valsts, gan pašvaldību – darbiniekiem.
4. novembrī Saeima galīgajā lasījumā apstiprināja grozījumus, kas ļauj darba devējiem atlaist no darba no Covid-19 nevakcinēto cilvēkus, uz kuriem attiecas vakcinācijas prasība. Atlaižot darbinieku, darba devējam vajadzēs izmaksāt kompensāciju vienas mēnešalgas apmērā.
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2021
Latvijā
Vismaz astoņas stundas nedēļā: RAKUS ārsti sauc pēc palīdzības
Jaunajām prasībām bija jāstājas spēkā no 15. novembra. No 11. oktobra līdz 15. novembrim minēto profesiju pārstāvji varēja turpināt darbu, regulāri veicot testus. Tomēr vēlāk valdība pagarinājusi šo termiņu līdz 15. decembrim, lai tie, kuri paspējuši veikt tikai pirmo poti, varētu pabeigt vakcināciju.
Ziņu lente
0