Pasaulē

Nosaukti labākie gaisa kara spēki pasaulē

CC BY-SA 2.0 / Falcon® Photography / F-35 AfterburnerИстребитель-бомбардировщик F-35
Истребитель-бомбардировщик F-35 - Sputnik Latvija, 1920, 24.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kanādas portāls Aeroemploi sastādījis labāko gaisa kara spēku vispasaules reitingu.
RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Kanādas portāls Aeroemploi sastādījis valstu sarakstu ar labākajiem gaisa kara spēkiem, vēsta RIA Novosti.
Līdera vietu reitingā ieņēmuši Savienoto Valstu GKS, kuru bruņojumā ir vairāk nekā trīs tūkstoši dažādu modifikāciju lidmašīnu. Raksta autori norāda, ka ASV rīcībā ir vislabāk ekipētā un tehnoloģiski attīstītākā kara aviācija pasaulē.
Эскиз перспективного авиационного комплекса дальней авиации (ПАК ДА) - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2021
Viedoklis
Tālās aviācijas perspektīvais komplekss: kad pacelsies gaisā jaunais Krievijas "stratēģis"
Otrajā vieta sarakstā ierindojušies Krievijas Gaisa kosmiskie spēki ar 1900 lidmašīnām. Portāls Aeroemploi atzīmēja, ka 30 gadu laikā Krievijai izdevies panākt ievērojamu izrāvienu šajā jomā: KF Gaisa kosmiskie spēki bruņoti ar tādiem iznīcinātājiem kā Su-35 un Su-34. Tāpat Maskava pašlaik strādā pie jaunās paaudzes stratēģiskā bumbvedēja-raķešnesēja - perspektīvā tālās aviācijas kompleksa (PTAK).
Pasaulē spēcīgāko Gaisa kara spēku trijotni noslēdz Ķīnas aviācija, kas veidojusies arī pateicoties PSRS nopietnajam atbalstam 1949. gadā. Krievi apmācīja Ķīnas Tautas atbrīvošanas armijas pilotus, viņi norūdījās Korejas kara (1950.-1953.) gados, precizēts materiālā. 80. gados ĶTR GKS saskārās ar dažādām tehnoloģiskām problēmām, taču tagad veikuši dziļas reformas, lai kļūtu efektīvāki.
Sarakstā starp spēcīgākajiem iekļauti arī Indijas, Ēģiptes, Pakistānas, Turcijas un Dienvidkorejas GKS. Vācija ar savu aviācijas parku – 400 lidmašīnām ierindojusies desmitajā vietā.
Истребитель-перехватчик МиГ-31 - Sputnik Latvija, 1920, 26.09.2020
Viedoklis
"Rietumi nespēs atkārtot": kāds būs Krievijas jaunais pārtvērējs
Ziņu lente
0