Baltijā

NATO sākusi mācības "Dzelzs vilks" netālu no Baltkrievijas robežas

© Foto : Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijaВоенные учения "Железный волк" в Литве
Военные учения Железный волк в Литве - Sputnik Latvija, 1920, 13.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO militārie manevri "Dzelzs vilks" Lietuvā netālu no Baltkrievijas robežām ilgs aptuveni divas nedēļas.
RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. NATO mācības "Dzelzs vilks 2021 II" sākušās Pabrades poligonā Lietuvā, netālu no Baltkrievijas robežas. Tās ilgs apmēram divas nedēļas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Sputnik Lietuva.
"Lietuvā sākas starptautiskās mācības "Dzelzs vilks 2021 II" (Geležinis vilkas 2021 II), kas ilgs apmēram divas nedēļas... Ziņots, ka Lietuvas Bruņoto spēku mehanizētā kājnieku brigāde "Dzelzs vilks" izsludinājusi paaugstinātu cīņas gatavību," stāstīja Sputnik Lietuva
Латвийские военнослужащие на багги на параде в Риге в День независимости Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 05.02.2021
Viedoklis
Baltijas valstis gatavojas karam ar Krieviju: Blitzkrieg vai Blitzkaputt?
Republikas armijas preses dienests informēja, ka mācību laikā tiks izmantoti imitācijas lādiņi un pirotehnika, Pabrades un Šventenes apkaimē būs redzama militāra tehnika. No 12. līdz 14. oktobrim mācību dalībnieki un militārā tehnika pārvietojas no kazarmām uz poligonu, tāpēc militārās tehnikas kustība pa Lietuvas ceļiem pastiprinājusies.
Mācības ilgs aptuveni divas nedēļas, tajās piedalīsies 3 tūkstoši karavīru un tūkstotis kara tehnikas vienību, kas jau novirzītas uz Pabradi. Mācībās piedalīsies karavīri no Lietuvas un citām NATO valstīm – Beļģijas, Čehijas, Lielbritānijas, Spānijas, ASV, Latvijas, Polijas, Luksemburgas, Norvēģijas, Nīderlandes un Vācijas, kā arī karavīri no Ukrainas. Pamata operācijas, ko apgūs karavīri, ir uzbrukums un aizsardzība, pastāstīja Sputnik Lietuva.
Saskaņā ar izdevuma datiem, mācības "Dzelzs vilks 2021 II" organizētas ar mērķi novērtēt Jonavas rajonā dislocētās NATO frontes spēku kaujas grupas un Lietuvas Lielkņaza Aļģirda mehanizētā kājnieku bataljona gatavību, kā arī mijiedarbību ar motorizēto strēlnieku brigādes "Dzelzs vilks" vadību un citiem sabiedrotajiem NATO. Mācību iepriekšējais posms notika 19.-31. maijā Gaižūņu poligonā.
Военные учения в Литве - Sputnik Latvija, 1920, 09.08.2020
Viedoklis
Napoleona cienīgos Lietuvas plānus stiprina 5 tanki Leclerc. Kā atbildēs Krievija
Ziņu lente
0