Pasaulē

Lielbritānijā notiesā "sātanistu" no Lietuvas par latvieša nogalināšanu

© Sputnik / Евгений БиятовМужчина в наручниках
Мужчина в наручниках - Sputnik Latvija, 1920, 11.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Strīds izcēlās tāpēc, kā bojā gājušais bijā alkohola reibumā, nepiedienīgi uzvedās, kā arī atteicās atdot parādu.
RĪGA, 11. oktobris - Sputnik. Lietuvas pilsonim Šarūnam Nauburaitim piesprieda cietumsodu par latvieša Māra Ludborža nogalināšanu, ziņo Sputnik Lietuva, atsaucoties uz BBC.
Slepkavība notika pagājušā gada maijā Belfāstas ziemeļos. Pēc izmeklēšanas datiem, vīrietis piekāva Ludboržu līdz nāvei, pēc tam iegrieza viņa krūtīs vārdu "cūka" un novietoja rotaļlietu žurku uz nogalinātā ķermeņa.
Выставка охотничьих и рыболовных принадлежностей и аксессуаров - Sputnik Latvija, 1920, 05.10.2021
Pasaulē
"Sātanists" no Lietuvas cietsirdīgi nogalinājis latvieti
Vairāk nekā nedēļu mirstīgās atliekas atradās slepkavas dzīvoklī, visu šo laiku lietuvietis izmantoja upura bankas karti alkohola un uzkodu iegādei. Vēlāk Nauburaitis pats devās uz policiju un atzinās noziegumā.
Liecību sniegšanas laikā Lietuvas pilsonis paziņoja, ka esot "sātanists", taču tiesnesis piekrita tam, ka slepkavība nav bijusi saistīta ar okultismu vai kāda rituāla veikšanu.
Nauburaitis un Ludboržs iepazinās 2020. gada februārī imigrācijas centrā. Vēlāk centru slēdza pandēmijas dēļ, un Ludboržs bija spiests nakšņot uz ielas, tāpēc Nauburaitis piedāvāja viņam pajumti. Strīds izcēlās, jo bojā gājušais bijā alkohola reibumā, nepiedienīgi uzvedās, kā arī atteicās atdot 10 sterliņu mārciņu parādu.
Savas vainas atzīšana tika atzīta par vienīgu atbildības mīkstinošu apstākli.
Tiesa piespriedusi Nauburaitim 18 gadu ieslodzījumu.
Ziņu lente
0