Latvijā

KNAB uzsāk kriminālprocesu par vakcinācijas sertifikātu viltošanu

© AP Photo/Jae C. HongВакцина "Pfizer"
Вакцина Pfizer - Sputnik Latvija, 1920, 11.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Situācija ar viltotiem vakcinācijas sertifikātiem turpina radīt bažas Valsts policijai un KNAB
RĪGA, 11. oktobris - Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ierosinājis krimināllietu par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem vakcinācijas pret Covid-19 procesā, raksta Tvnet.lv, atsaucoties uz KNAB pārstāvi.
Plašāka informācija pagaidām netiek izpausta, lai netraucētu izmeklēšanai. Tomēr birojā uzsver, ka turpina sekot līdzi vakcinācijas procesa gaitai, tostarp sadarbojoties ar Valsts policiju.
Запрещённые к продаже товары в супермаркете Rimi - Sputnik Latvija, 1920, 10.10.2021
Latvijā
Aptauja: cik Latvijas iedzīvotāju ir gatavi jaunam Covid-19 uzliesmojumam valstī
Kopš šī gada augusta Valsts policija jau ir ierosinājusi vairākus jaunus kriminālprocesus par iespējamu fiktīvu vakcināciju un medicīnas jomas pārstāvju kukuļošanu vakcinācijas sertifikātu iegūšanai.
Viena no krimināllietām ir saistīta ar iespējamo sertifikātu viltošanu Vidzemē, tur slimnīcā mirusi kāda Covid-19 paciente, kurai, iespējams, bija viltots vakcinācijas sertifikāts. Tāpat zināms par vairākiem stacionētiem pacientiem ar viltotiem sertifikātiem.
Iepriekš ziņots, ka Valsts policija aizturēja vairākas organizētas grupas, kas nodarbojušās ar Covid-19 vakcinācijas sertifikātu viltošanu. Tāpat tika saņemti saraksti ar vairāk nekā 200 personu datiem, kuras saņēmušas šādus "sertifikātus".
Ziņu lente
0