Video

Vāciešiem rāda, kā izdzīvot bez apkures un elektrības

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas iedzīvotāju aizsardzības un palīdzības resors publicējis pamācību, kā rīkoties, ja traucēta enerģijas padeve.
RĪGA, 3. oktobris - Sputnik. Vācijas federālā iestāde iedzīvotāju aizsardzībai un palīdzībai katastrofās (BBK), ņemot vērā gāzes cenu pieaugumu Eiropā, sagatavojusi video pamācību par darbībām, rodoties enerģijas padeves problēmām, vēsta RIA Novosti.
Video ierakstā, kas parādījies resora lapā Twitter redzama sieviete, kas salst sveču gaismā, apvelk virsējo apģērbu, šalli un cimdus. Tālāk redzams, kā viņa aizlīmē logus ar foliju un patstāvīgi samontē nelielu "krāsniņu".
Video ierakstu pavada publikācija, kuras autori skaidro: ieraksts publicēts par godu aizsardzības dienai ārkārtas situācijās un veltīts elektroenerģijas atslēgšanas tēmai. Energopadeves traucējumu iemesli var būt dažādi, paskaidroja resors un minēja tādu piemēru, kā viesuļvētru "Ida" ASV.
Pēdējās nedēļās Eiropā strauji augušas gāzes cenas. Augusta sākumā tuvākā nākotnes darījuma norēķinu cena pēc Holandes TTF indeksa sastādīja apmēram 515 dolārus par tūkstoš kubikmetriem, bet septembra beigās rādītājs jau dubultojies.
Eksperti atzīmēja, ka gāzes nākotnes darījumu cenu pieaugums Eiropā skaidrojams ar vairākiem faktoriem: zemu aizpildījuma līmeni pazemes gāzes krātuvēs, galveno piegādātāju ierobežotu piedāvājumu un augstu SDG pieprasījumu Āzijā.
Ziņu lente
0