Latvijā

Uga Dumpis: citās valstīs ierobežojumus ievēro, bet Latvijā – ne

© Sputnik / Sergey MelkonovSieviete aizsargmaskā Rīgas trolejbusā
Sieviete aizsargmaskā Rīgas trolejbusā - Sputnik Latvija, 1920, 27.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi Latvijas iedzīvotāji sabiedriskajā transportā brauc bez sejas maskas, bet citās valstis ierobežojumu ievērošanas kontrole ir stingrāka.
RĪGA, 27. septembris — Sputnik. Infekcionists Uga Dumpis noraizējies par to, ka daudzi cilvēki valsti neievēro "pretlkovida" ierobežojumus un par to nesaņem nekādu sodu. Viedokli viņš pauda intervijā LTV programmā "Rīta panorāma".
Speciālists konstatēja, ka nesen sabiedriskajā transportā pats pamanījis vairākus cilvēkus bez sejas maskām un viņi par to netika sodīti.
Камера заключения - Sputnik Latvija, 1920, 22.09.2021
Pasaulē
"Egoists": latvieti iesēdināja cietumā par pašizolācijas noteikumu pārkāpšanu
Taujāts, vai viņa ieskatā cilvēkus vajadzētu aktīvāk vai stingrāk sodīt par ierobežojumu neievērošanu, Dumpis atbildēja, ka par to spriest nevarot, taču skaidrs, ka ierobežojumu neievērošana patlaban ir liela problēma.
Infekcionists atgādināja, ka citās valstīs ierobežojumi tiek ievēroti – tas ir acīmredzams, bet Latvijā – ne, un, viņaprāt, nav nekādu mēģinājumu ierobežojumus kontrolēt.
Viņš uzskata, ka, piemēram, nav grūti kontrolēt masku nelietošanu sabiedriskajā transportā, taču tas netiek darīts.
No pērnā gada 7. oktobra sabiedriskajā transportā atkal jānēsā maksas, kas piesedz muti un degunu. Masku režīma ievērošanu transportā jāuzrauga sabiedriskā transporta kontrolieriem un konduktoriem. Viņiem ir tiesības izsēdināt cilvēku, kurš ignorē prasību izmantot aizsarglīdzekļus. Konfliktsituācijas apstākļos kontrolieriem un konduktoriem atbalstu sniedz policija.
Поезд с вагоном для обладателей ковид-сертификатов - Sputnik Latvija, 1920, 25.09.2021
Latvijā
Specvagoni vakcinētajiem: kā norit eksperiments Latvijas vilcienos
Šovasar Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš pastāstīja, ka karstā laika apstākļos bija grūti nodrošināt masku lietošanu sabiedriskajā transportā – pat ja pasažieris iekāpj maskā, bieži vien pēc kāda laika tā "noslīd" uz zoda vai nonāk somā.
Bez maskas sabiedriskajā transportā ļauts braukt speciālos vagonos Covid-sertifikātu īpašniekiem – vilcieni ar tādiem vagoniem jau vairākas dienas kursē maršrutos Rīga-Krāslava un Rīga-Rēzekne.
Ziņu lente
0