Latvijā

Kas ir aizdomīgs sūtījums un ko ar to iesāks muitā: Latvijā būs jauns likums

Izpostīts sūtījums - Sputnik Latvija, 1920, 26.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ļaundari sūta pa pastu dažādas narkotikas, piemēram, psihotropas vielas, marihuānu, hašišu, amfetamīnus, halucinogēnas sēnes, retāk – kokaīnu un heroīnu, kā arī aizliegtus medikamentus.
RĪGA, 26. septembris — Sputnik. Muitas darbinieki saņēmuši plašākas pilnvaras sūtījumu pārbaudes jautājumā, pateicoties likuma grozījumiem, ko 23. septembrī galīgajā lasījumā pieņēmusi Saeima, vēsta LSM.
Почтальон - Sputnik Latvija, 1920, 30.05.2021
Dokumentu sūtīšana, nodokļu nomaksa, procents – bankai: kā no 1. jūlija saņemt sūtījumus
Likums paplašina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pilnvaras ārvalstu pasta sūtījumu pārbaudē, kas ļauj atvērt aizdomīgus sūtījumus. Tas attiecas arī uz sūtījumiem no Eiropas Savienības valstīm.
Iepriekš Finanšu ministrija norādīja uz satraucošu tendenci – būtiski audzis ar pasta sūtījumiem saistītu kriminālprocesu skaits.
2019. gadā ierosināti 682 kriminālprocesi jautājumā par narkotisku un psihotropu vielu sūtīšanu pa pastu. Pērn par sūtījumiem, kuros atrastas narkotikas, ierosināti apmēram 700 krimināllietu. Lielākā daļa tādu sūtījumu nāk no Nīderlandes, daži – no Spānijas, Vācijas, Lielbritānijas un Beļģijas. Aizliegtas vielas pārsvarā atrod speciāli apmācīti suņi.
Visbiežāk aizliegtas vielas internetā pasūta jaunieši.
Ņemot vērā izmeklēšanas grūtības un dažādas ekspertīzes, katrs ar narkotiku vielu iegādi saistīts kriminālprocess valstij izmaksā apmēram 1000 eiro. Pērn šiem nolūkiem no budžeta iztērēti vairāk nekā 600 000 eiro.
Почтовое отделение - Sputnik Latvija, 1920, 17.02.2021
Sūtījumu vērtēja pēc saviem ieskatiem: kā Latvijas Pasts no sirmgalves 72 eiro pieprasīja
Pateicoties grozījumiem, VID Muitas dienesta darbinieki saņems plašākas pilnvaras aizdomīgu sūtījumu pārbaudei, izņemšanai, uzglabāšanai un iznīcināšanai.
Grozījumos atrunāta arī aizdomīga sūtījuma definīcija – likumdevēji uzskata, ka tas ir sūtījums, attiecībā uz kuru radušās aizdomas par to, ka tā varētu saturēt psihotropas vai narkotiskas vielas vai sastāvdaļas to izgatavošanai.
Ziņu lente
0