Latvijā

Slimnīcu biedrības vadītājs prognozēja Latgalei problēmas ar Covid-19

© Sputnik / Sergey MelkonovDaugavpils reģionālā slimnīca
Daugavpils reģionālā slimnīca - Sputnik Latvija, 1920, 20.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakcinācijas līmenis Covid-19 profilaksei Latgalē ir pats zemākais visā valstī.
RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Pati sarežģītākā situācija ar Covid-19 pacientu ārstēšanu gaidāma Latgalē, jo šajā reģionā vakcinēto skaits ir pats zemākais, pastāstīja Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs intervijā TV3 programmai "900 sekundes".
"Visakūtākā būs tā vieta, kur visvairāk tiks izolēts vai saslims veselības aprūpes personāls – ārsti, māsas. Tā kā Latgales reģionā vakcinācijas līmenis ir zemākais, tad mēs paredzam, ka tur arī situācija būs vissarežģītākā, un faktiski tā jau ir sarežģīta, jo nu jau būs otrā nedēļa, kopš Daugavpils (reģionālā – red.) slimnīca izsludinājusi ārkārtējo stāvokli," sacīja Kalējs.
Акция протеста против обязательной вакцинации в Риге, 18 августа - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2021
Latvijā
Latvijas "nevakcinētākais" reģions: Vakcinācijas birojā bija pārsteigti
Viņš atzīmēja, ka Latgalē Covid-19 pacientu pieplūdums jau patlaban ir daudz straujāks, jo nevakcinēto personu skaits ir relatīvi liels.
Saskaņā ar Centrālās Statistikas pārvaldes datiem, aizvadītajā nedēļā Rīgas reģionā pret Covid-19 vakcinēti 40,7% iedzīvotāji, Vidzemē - 40,6%, Kurzemē - 36,1%, Zemgalē - 35,1%, bet Latgalē - 25%.
Tāpat Slimnīcu biedrības vadītājs atzīmēja, ka ar Covid-19 arvien vairāk slimo gados jauni cilvēki un slimības gaita kļūst arvien smagāka. Viena pacienta ārstēšana izmaksas esot augstas – ja tiek lietoti dārgi antivirālie medikamenti, tad izmaksas pārsniedz 1000 eiro dienā.
Kalējs uzsvēra, ka Covid-19 pacientu skaits slimnīcās nepārprotami pieaugs, tātad samazināsies arī slimnīcu iespējas sniegt pakalpojumus citiem pacientiem, tomēr paskaidroja, ka patlaban vismaz neatliekamā palīdzība visās slimnīcās vēl tiek nodrošināta pilnā apmērā.
День знаний в Рижской средней школе №88 - Sputnik Latvija, 1920, 01.09.2021
Latvijā
NMPD vadītāja: diezin vai mācības klātienē ilgs visu gadu
Pēdējās nedēļās Latvijā pieaug ar Covid-19 saslimušo personu skaits un arvien vairāk no tām tiek stacionētas.
Rīgas Austrumu Klīniskajā universitātes slimnīcā un Daugavpils reģionālajā slimnīcā Covid-19 pacientu lielā pieplūduma dēļ jau pāris nedēļas ir izsludināts ārkārtējais stāvoklis.
Ziņu lente
0