Pasaulē

Londonā notika Latvijas un Somijas izstrādātā BTR prezentācija

© PatriaБронемашина Patria 6x6
Бронемашина Patria 6x6 - Sputnik Latvija, 1920, 18.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Darbs pie Somu bruņutransportiera Patria jaunās versijas sākās 2020. gada februārī.
RĪGA, 18. septembris — Sputnik. Starptautiskajā aizsardzības izstādē DSEI Londonā kompānija "Patria" no Somijas iepazīstināja ar sava bruņutransportiera Patria 6x6 HAPC (Heavy Armored Personnel Carrier) jauno versiju. Projekts izstrādāts sadarbībā ar Latviju, speciālisti strādāja pie riteņu platformas, liecina "Patria" sniegtā informācija presei.
Jaunais bruņutransportieris saņēmis cīņas moduli Cockerill CLWS (Cockerill Light Weapon Station) ar vērā ņemamu uguns spēku. Lielgabala munīcijas komplektā ir 140 lādiņi, ložmetējam nodrošinātas 200 patronas.
Солдат ВС Швеции возле Patria XA-360 AMV - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2020
Viedoklis
Nevaldāmie: kāpēc Latvija kopā ar somiem "izgudro" bruņumašīnu
Informācija par Latvijas un Somijas sadarbību tika sniegta2020. gada februārī. Toreiz aizsardzības ministrs Artis Pabriks pastāstīja: "Mūsu ( Latvijas un Somijas) bruņoto spēku vajadzības ir līdzīgas, taču ne identiskas. Savstarpējās diskusijās secinājām, ka tirgus nepiedāvā transportlīdzekļu platformas, kas tieši atbilstu visām prasībām, tāpēc pieņēmām lēmumu sākt pētniecības un izstrādes programmu uz Patria 6x6 platformas bāzes, kas piedāvā vispiemērotāko lietojamību, iespējas un vislabāk atbilst Latvijas un Somijas prasībām."
Iepriekš Latvijas Aizsardzības ministrija apturējavieglo un vidējo automašīnu 4x4 iepirkumu, kas valstij būtu izmaksājušas 200 miljonus eiro, un nolēma uzmanību veltīt bruņumašīnu 6x6 Patria izstrādei un ražošanai.
Финский бронетранспортёр Patria 6х6 - Sputnik Latvija, 1920, 24.10.2020
Neizdevīgi: Igaunija nevēlas izstrādāt bruņutransportieri kopā ar Latviju un Somiju
Ziņu lente
0