Krievijā

Baltijas flote pievienojusies Krievijas un Baltkrievijas mācībām "Rietumi 2021"

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasВыход кораблей Балтийского флота в море в рамках учений "Запад-2017"
Выход кораблей Балтийского флота в море в рамках учений Запад-2017 - Sputnik Latvija, 1920, 12.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Baltijas flote, kuras galvenie spēki dislocēti Kaļiņingradas apgabalā, iesaistīta Krievijas un Baltkrievijas stratēģiskajās mācībās "Rietumi 2021".
RĪGA, 12. septembris — Sputnik. Krievijas Baltijas flote, kuras galvenie spēki dislocēti Kaļiņingradas apgabalā, iesaistīta Krievijas un Baltkrievijas stratēģiskajās mācībās "Rietumi 2021". Mācību atklāšanas ceremonijas notika jūras desanta poligonā Hmeļovkā un Baltijas jūras kara bāzes vienībās.
"Baltijas flotei šīs mācības ir nopietns eksāmens," paziņoja flotes komandieris Aleksandrs Nosatovs mācību atklāšanas ceremonijā Pravdinskas poligonā.
Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 02.09.2021
Pasaulē
Lukašenko pastāstīja, kas sagaida Baltiju mācību "Rietumi 2021" laikā
"Visu līmeņu komandieri nodemonstrēs savu vienību vadības iemaņas kaujas apstākļiem tuvā situācijā," teica Nosatovs.
Krievijas un Baltkrievijas kopīgo stratēģisko mācību "Rietumi 2021" praktiskais posms notiks 10.-16. septembrī deviņos poligonos Krievijā un piecos – Baltkrievijā. Mācībās piedalīsies apmēram 200 tūkstoši cilvēku, tajās izmantos vairāk nekā 80 lidmašīnas un helikopteri, līdz 760 militārās tehnikas vienības – vairāk nekā 290 tanki, 240 lielgabali, zalves uguns reaktīvās sistēmas un mīnmetēji, kā arī līdz 15 kuģi. Gandrīz 13 tūkstoši cilvēku, vairāk nekā 30 lidmašīnas un helikopteri, līdzi 350 militārās tehnikas vienību iesaistīti mācībās Baltkrievijā.
Uz mācībām "Rietumi 2021" ieradušies arī ārvalstu kontingenti – apmēram 500 karavīri no Armēnijas, Indijas, Kazahstānas, Kirgīzijas, Mongolijas, Pakistānas un Šrilankas.
Kā jau iepriekš atzīmēja Krievija un Baltkrievija, mācības "Rietumi 2021" ir ieplānotas un paredzētas tikai aizsardzībai: Maskava un Minska neplāno nekādus uzbrukumus. Saskaņā ar kopīgo manevru scenāriju, pret Sabiedroto valsti izvērsta agresija – pretinieks vēlas panākt attiecību pasliktināšanos sabiedroto starpā.
Igaunijas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 03.09.2021
Baltijā
Igaunija un Lietuva biedē viena otru ar Baltkrievijas "hibrīdkaru" un mācībām "Rietumi"
Arī ārvalstu novērotāji saņēmuši ielūgumus apmeklēt mācības. "Uz stratēģisko mācību "Rietumi 2021" pamata posmu uzaicināti vairāk nekā 100 militāro resoru pārstāvji no Krievijas Federācijā akreditēto ārvalstu diplomātiskajām pārstāvniecībām," paziņoja Rietumu kara apgabala preses dienests.
Savukārt Baltkrievija pastāstīja, ka uzaicinājusi vairāku valstu un starptautisko organizāciju pārstāvjus mācību "Rietumu 2021" novērošanai.
"Ar mērķi uzlabot pārskatāmības un atklātības pasākumus Baltkrievijas Republika brīvprātīgi un ievērojot paritātes principu uzaicinājusi novērotājus no Lietuvas Republikas un EDSO Konfliktu novērošanas centra," atzīmēja Baltkrievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis ģenerālmajors Oļegs Voinovs.
Ģenerālmajors uzsvēra, ka uzaicinājumi novērot mācības nosūtīti arī ANO, Sarkanā Krusta Starptautiskās komitejas, Balkrievijā savu valstu vēstniecībās akreditētajiem militāri diplomātiskā korpusa pārstāvjiem.
Bijušais Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis - Sputnik Latvija, 1920, 08.09.2021
Politika
"Nāvīgi draudi Eiropai": bijušais Polijas ārlietu ministrs biedē ar Krieviju
Ziņu lente
0