Latvijā

Speciālisti prognozē kabeļtelevīzijas pakalpojumu cenu pieaugumu Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovТелевизионные пульты и телевизор
Телевизионные пульты и телевизор - Sputnik Latvija, 1920, 30.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar elektroenerģijas cenas palielināšanos var sadārdzināties ne tikai kabeļtelevīzijas pakalpojumi, bet arī televizora izmantošana.
RĪGA, 30. augusts - Sputnik. Latvijas elektronisko komunikāciju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ilmārs Muuls uzskata, ka tuvākajā laikā elektroenerģijas cenu kāpums var sekmēt kabeļtelevīzijas pakalpojumu izmaksu pieaugumu, raksta Tvnet.lv.
"Elektroenerģijas daļa mums nebūt nav maza visā pakalpojuma daļā, līdz ar to pieaugs abonēšanas maksa," norādīja Muuls.
Kokmateriālu sagatavošana  - Sputnik Latvija, 1920, 28.08.2021
Latvijā
Būvmateriālu cenas pieaugušas vienā mirklī: celtnieki ir šokēti
Speciālists atzīmē, ka elektroenerģijas cenu kāpums neizbēgami sadārdzinās televizora izmantošanu.
"Tas nozīmē, ka atkal var būt kaut kādi atteikumi tikai tāpēc, ka cilvēkiem šis pakalpojums paliks pa dārgu," prognozē Muuls.
Turklāt speciālists atzīmē, ka pagaidām ir pāragri izteikt pesimistiskas prognozes, jo tas viss esot tikai "zīlēšana uz priekšdienām".
Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka pēc elektroenerģijas pieejamības iedzīvotājiem Latvija ieņem 33. vietu 40 Eiropas valstu vidū. Latvijas iedzīvotājs par vidējo mēneša atalgojumu var iegādāties 5424 kW/h, turklāt 2020. gadā tās cena samazinājās par 12,7%.
Автомобиль Фольксваген Туарег - Sputnik Latvija, 1920, 26.08.2021
Latvijā
Cenas vēl augs: Latvijā vērojams jaunu automašīnu deficīts, lietotie – kļūst dārgāki
Pēc elektroenerģijas pieejamības Latvija ievērojami piekāpās pārējām Baltijas valstīm. Igaunija reitingā ieņem 16. pozīciju, tās iedzīvotājiem par mēneša vidējo algu pieejams gandrīz divreiz vairāk elektroenerģijas - 9068 kWh/h. Iepriekšējā gada elektroenerģijas cena valstī samazinājās par 8,5%.
Lietuva sarakstā ierindojās 27. vietā: šīs valsts iedzīvotāji mēnesī var nopirkt vidēji 6655 kW/h. 2020. gada laikā elektrība šajā valstī sadārdzinājās par 5,3%.
Ziņu lente
0