ECT uzdevusi Polijai un Latvijai palīdzēt migrantiem uz Baltkrievijas robežas

© Youtube / Screenshot: Latvijas armija Nelegālie migranti, kas tik aizturēti uz Latvijas un Baltkrievijas robežas
Nelegālie migranti, kas tik aizturēti uz Latvijas un Baltkrievijas robežas - Sputnik Latvija, 1920, 27.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas cilvēktiesību tiesa nolēmusi, ka Polijai un Latvijai jāsniedz palīdzība migrantiem, kas atrodas uz robežas ar Baltkrieviju.
RĪGA, 27. augusts - Sputnik. Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) Strasbūrā izdeva pagaidu noregulējumu divu nelegālo imigrantu grupu prasībās pret Poliju un Latviju, kas mēģinājuši nelegāli iekļūt Eiropas Savienībā (ES) no Baltkrievijas, vēsta RIA Novosti.
Pagaidu noregulējums būs spēkā trīs nedēļas – līdz 15. septembrim ieskaitot.
"Tiesa lēmusi... pieprasīt, lai Polijas un Latvijas varasiestādes nodrošinātu visus prasītājus ar pārtiku, ūdeni, apģērbu, atbilstošu medicīnisko aprūpi un – iespēju robežās – ar pagaidu pajumti," teikts ECT izplatītajā paziņojumā.
Tajā pašā laikā tiesa uzsvērusi, ka šis lēmums nenozīmē, ka Polijai un Latvijai prasītāji būtu jāielaiž savā teritorijā.
Забор на границе Латвии и России - Sputnik Latvija, 1920, 25.08.2021
Pasaulē
Polija norobežosies no Baltkrievijas un migrantiem ar jaunu žogu
ECT šajā jautājumā vērsušies 32 Afganistānas pilsoņi, kā arī 41 kurdu izcelsmes irākietis. Prasītāji cenšas nokļūt Polijas un Latvijas teritorijā un nevar atgriezties Baltkrievijas teritorijā, kas Eiropas Cilvēktiesību konvencijai nav pievienojusies.
Pēdējā laikā Polija, Latvija un Lietuva informē par nelegālo migrantu skaitu, kas aizturēti uz robežas ar Baltkrieviju. Iepriekš Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka vairs nepūlēsies savaldīt nelegālo migrantu plūsmu uz ES valstīm: Rietumu sankciju dēļ tam nav "ne naudas, ne spēku".
Ziņu lente
0