Politika

Piecas rietumvalstis radīs fondu "pretdarbībai" Krievijai Ukrainā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasДома правительства Украины в Киеве
Дома правительства Украины в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 26.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānija, Kanāda, Zviedrija, Šveice un Savienotās Valstis iecerējušas radīt fondu, kas ļaušot pretoties Krievijas "ietekmei" Ukrainas dienvidu un austrumu reģionos.
RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Lielbritānija, Kanāda, Zviedrija, Šveice un Savienotās Valstis iecerējušas radīt fondu, kas ļaušot pretoties Krievijas "ietekmei" Ukrainas dienvidu un austrumu reģionos, liecina Lielbritānijas vēstniecības Kijevā publikācija Facebook.
Fonds "Partnerība par spēcīgu Ukrainu" sāks darbu līdz šī gada decembrim, un trīs gadu laikā no donoriem plānots piesaistīt līdz 35 miljonus sterliņu mārciņu (apmēram 50 miljonus dolāru). Līdzekļus plānots atvēlēt iniciatīvām, kas veicin Ukrainas reģionu potenciāla stiprināšanu, tādās jomās kā "tehnisko konsultāciju sniegšana varasiestādēm, granta investīciju sniegšana ekonomisko iespēju radīšanai un uzlabota piekļuve valsts pakalpojumiem iedzīvotājiem Ukrainas dienvidos un austrumos".
Maidans 2013. gada oktobrī - Sputnik Latvija, 1920, 21.08.2021
Viedoklis
Ukrainas mācība pēcpadomju valstīm
Vēstniecības darbinieki apgalvo, ka šīm iniciatīvām vajadzētu vest pie "valsts pakalpojumu kvalitātes celšanas, mājsaimniecību ienākumu palielināšanas un konflikta sašķelto kopienu saiknes pastiprināšanas".
Iepriekš ASV Senātla Ārlietu komiteja pieņēma divpartiju likumprojektu "Par partnerību ar Ukrainu drošības sfērā", kas palielina ASV ikgadējo militāro palīdzību Kijevai līdz 300 miljoniem dolāru, ieskaitot letālos ieročus. ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens paziņoja, ka ASV pastiprinās palīdzību Ukrainai, ieskaitot drošības un ekonomikas jomas.
Maskavas un rietumvalstu attiecības pasliktinājās sakarā ar notikumiem Ukrainā un Krimas pievienošanās Krievijai pēc pussalā organizētā referenduma. Rietumi pārmeta Maskavai iejaukšanos Kijevas iekšējās lietās un ieviesa sankcijas pret to. Savukārt Krievija spēra atbildes soļus un noteica embargo plaša produkcijas klāsta importam.
Maskava jau vairākkārt uzsvērusi: ir neproduktīvi runāt ar KF sankciju valodā, turklāt valsts nav iesaistīta konfliktā Ukrainā.
Украина, прощай: Ищенко назвал сценарии вхождения Херсона, Одессы, Харькова в состав РФ - Sputnik Latvija, 1920, 27.07.2021
Video
Ardievu, Ukraina: Iščenko apraksta Hersonas un Odesas iespējamu ieiešanu Krievijas sastāvā
Ziņu lente
0